Din ce trăieşte o prinţesă în declin: Brianna Caradja, de la greva foamei la duba jandarmilor

Din ce trăieşte o prinţesă în declin: Brianna Caradja, de la greva foamei la duba jandarmilor

Scandalurile din viaţa prinţesei Caradja au trecut la capitolul "negare". Vlăstarul nobil încă mai aşteaptă moştenirile, să devină şi ea odată bogată.

După ce ani la rând a delectat publicul emisiunilor cu canapele confortabile în platou, prinţesa Brianna Caradja spune că nimic nu e mai important pe lumea asta decât să simţi clocotirea poporului. A venit în România după 89. Spune că a fost "o chemare a sângelui". În ianuarie 1990, s-a prezentat la Bucureşti cu un copil de nouă luni în braţe. A urmărit emoţionată, de la Paris, cum şi-au schimbat românii destinul. Era curioasă. S-a urcat în avion şi, direct de la aeroport, s-a oprit în Piaţa Victoriei: "M-am plimbat printre TAB-uri cu un bebeluş de nouă luni. Formidabil! Formidabil!", repetă, cu accentul ei franţuzit, prinţesa Caradja. Şi-a dat seama într-o secundă de România ce avea să fie, atât e de vizionară: "Era gunoi occidental! Erau coji de banane, de portocale, erau cutii de Coca-Cola. O nebunie!". Ceva însă nu i-a plăcut. Povesteşte că, într-o seară, şi-a invitat o prietenă la restaurant. Femeia a refuzat-o politicos, spunându-i că, la Bucureşti, dacă în oraş ies numai două femei, înseamnă că-s curve. Face automat comparaţia cu Parisul: "Ooo, dar aşa ceva la Paris nu se putea întâmpla? Ce? Dacă ieşiţi acum cu o prietenă, mai spune cineva asta?" "Nu mi-am dat cu ruj pe buze, un fard, ceva…" N-a refuzat niciodată o întâlnire cu camera de filmat. A pozat sexy, s-a măritat cu un homosexual, s-au despărţit în urlete la tribunal şi nu s-a terminat încă şarada. Azi, Brianna Caradja refuză să fie fotografiată. Şi-a pus un scut peste ochi - o pereche de ochelari de soare - pe care i-a scos cât să-şi netezească pielea de pe nas. Spune că nu e pregătită pentru obiectiv. "Nu mi-am dat cu ruj pe buze, un fard, ceva…", îngână, deşi are gura zmeurie, iar o pată de ruj mare s-a proptit pe dinţii din faţă. A vrut să candideze la Primărie Generală luna trecută. Avea şi soluţii pentru maidanezi, pentru fluidizarea traficului, managementul parcărilor, autorizaţii de construcţii. O nobilă fără "încasări"

Brianna Caradja a susţinut întotdeauna că e o prinţesă bogată. Afirma, la un moment dat, că averea ei se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. Banii sunt însă pe hârtie, în proprietăţi pe care nu le-a recuperat încă. Astăzi spune că, de când prăbuşirea imobiliarelor, s-a cam dus la jumătate. "Sunt sute de hectare de pădure, terenuri, alte proprietăţi", reclamă vlăstarul nobil. Procesele sunt începute, în schimb avocaţii pe care i-a angajat au cam refuzat să-i apere cauza, pentru că nu-i plăteau onorariile. Prinţesa, bineînţeles, neagă. Recunoaşte însă că, în afară de a fi prezentă pe străzi cu cartoane scrise cu c-o bască roşie pe cap, cu altceva nu se ocupă: "N-am venituri în România! Nu câştig nimic aici! Am bani, dar din firma pe care o am cu primul soţ în Franţa", explică scurt cam cu ce se întreţine prinţesa. "Firma am cedat-o după divorţ"

Poartă bocanci, un pulover roşu, de care a agăţat cu un bold o panglică tricolor: "Port tricolorul de 102 zile!". Aur la gât, aur pe degete. Grimase. Priviri date peste cap ori de câte ori îi este amintit vreun scandal. Pe primul soţ, Bruce Johnson, tatăl copiilor ei, Maximilian şi Constantin, l-a cunoscut prin nişte prieteni comuni. Au făcut o firmă împreună, înainte să se ia cu acte: "Firma aia a fost primul nostru bebeluş", exclamă Brianna. S-au căsătorit în 88. A fost o cerere în căsătorie banală, mai ales că el i-a luat înainte măsura la deget, pentru inelul de logodnă. Evenimentul la starea civilă a fost pe fugă, într-o vineri: "Ne-am luat ultima programare. Primarul din sectorul în care locuiam a ţinut să ne căsătorească el. La 5 după-amiază era programarea, noi la 5 fără un sfert încă eram la birou, ne îmbrăcam pentru eveniment". De Bruce Johnson, Brianna Caradja a divorţat după Revoluţie. Nu era pe vremea aia aşa cunoscută ca despărţirea lor să facă rating. Prinţesa spune că a fost o ruptură firească, mai ales că începuse să facă naveta Paris - Bucureşti: "Cumva, România ne-a despărţit", e ea un pic sentimentală. Susţine că, după divorţ, i-a cedat lui Bruce partea ei din firmă, partea din care acum îşi trage veniturile lunare. Un paradox. Explică: "Oricum, firma ar fi rămas copiilor noştri, aşa că n-am avut nicio problemă să-i las totul lui". Alte proprietăţi la Paris nu are. Iri şi Mercedesul

Deşi a spus de multe ori că au cam dezamăgit-o bărbaţii, prinţesa s-a legat mereu de câte unul. După Johnson, a fost Irinel Columbeanu. O aventură de şase - opt luni, că nici ea nu mai ştie exact. A precizat însă că era un bărbat viril, care i-a adus un Mercedes la poartă. Nu l-a vrut, că n-avea permis de conducere. În istoria amoroasă a dezinhibatei moştenitoare a familiei Caradja n-a lipsit nici fiul lui Zoe Petre. Prinţesa l-a cunoscut tot prin nişte prieteni comuni. "Pe Dan Petre l-am iubit pentru că vorbea în franceză cu mine! Şi franceză, şi română, făceam, aşa, combinaţii de limbi", povesteşte Brianna. Scoacra Zoe Petre a fost una excelentă, mai spunea ea. I-a plăcut că nu era în tiparul clasic al bunicii: care să fie casnică şi să gătească toată ziua. O nouă poză: femeia folosită Pe prinţesa Caradja au măritat-o numai prietenii. Chiar şi-a treia oară, când s-a cununat cu avocatul Perry Zizzi, la mijloc a fost un cerc comun de cunoscuţi. Mai c-ar jura că nu ştia că e homosexual: "Vă spun sincer! Eu am aflat că e gay odată cu dumneavostră, pe holurile tribunalului! A urlat în gura mare! E cel mai mare şoc pentru o femeie. M-am simţit folosită. Bine, nu era prima oară când fusesem folosită!". În cei doi ani de mariaj, între 2006 şi 2008, Perry nu i-a dat niciun semnal că nu-i plac femeile. Fostul bărbat i-a trimis şi executorul judecătoresc la uşă, după ce a câştigat un proces, iar Brianna era obligată să-i plătească vreo câteva mii de euro. Oroare! "Treaba asta cu executarea a fost o glumă proastă! Eu n-am de ce să-i dau eu lui bani! El trebuie să-mi dea mie! Dar aştept o decizie irevocabilă a instanţei". CARADJA ŞI CASA REGALĂ "N-avem o legătură socială"

Brianna Caradja soarbe din cafea cu paiul şi explică de ce, de când s-au întors în România, membrii Casei Regale şi-au luat nasul pe sus. Înainte de 89, bunica şi mama ei mai ţineau legătura cu Hohenzollernii. Din cauza diferenţei de generaţie, ea cu principesa Margareta n-au vorbit aproape deloc: "Ne-am mai intersectat câteaodată, dar nu… O întâlnire emoţionantă a fost cu prinţesa Diana, la Cannes, nu cu Margareta". E foc şi pară că Radu Duda a căpătat statut de principe. Cât la sută din sângele ei e albastru? "99,9%. Nu mă pot duce cu arborele meu genealogic până la Adam şi Eva", oftează Brianna. Despre tatăl său nu poate decât să spună: "Tata? Un francez!". Diseară merge iar în Piaţa Universităţii. Brianna şi Piaţa Universităţii De la protestele care au avut loc astă iarnă în Bucureşti, pe Brianna a prins-o flama activismului. S-a dat peste cap, se laudă că a mobilizat masele să vină în Piaţa Universităţii să-şi câştige, pentru a doua oară, libertatea. Nu i-a trecut nici astăzi, drept pentru care, la începutul lunii iulie, a intrat în greva foamei. A fost luată cu duba de jandarmi şi s-a lăudat cu asta, că e motiv de mândrie şi de poveşti. I-a plăcut. 

Ne puteți urmări și pe Google News