Evenimentul Zilei > Economie > O primărie din România își extinde afacerile la Chișinău. Preț exorbitant pentru un părculeț
O primărie din România își extinde afacerile la Chișinău. Preț exorbitant pentru un părculeț

O primărie din România își extinde afacerile la Chișinău. Preț exorbitant pentru un părculeț

Sume colosale plătite drept contribuții către o primărie pentru reabilitarea unui scuar din strada Kiev 1. Peste 100.000 de euro.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat în ședința de miercuri aprobarea încheierii Acordului de cooperare dintre Pretura sectorului Buiucani și Primăria sectorului 6, municipiul București, precum și acceptarea finanțării din partea Primăriei municipiului Arad (România), pentru contribuție aferentă la realizarea Proiectului privind renovarea scuarului din strada Kiev 1, scrie Realitatea.md.

Potrivit Preturii sectorului Buiucani, încheierea Acordului de cooperare cu Primăria sectorului 6 a municipiului București va deschide noi posibilități pentru raporturile de colaborare pe domenii de interes reciproc, promovarea schimbului de experiență, implementarea de proiecte în plan economic și social, îndreptate în beneficiul comunităților din cele 2 entități publice.

De cealaltă parte, acceptarea finanțării din partea Primăriei municipiului Arad (România) pentru lucrările de reabilitare a scuarului din strada Kiev, 1 presupune o contribuția de 100 mii Euro, pentru realizarea unui proiect orientat spre îmbunătățirea calității vieții urbane prin amenajarea scuarului din str. Kiev, 1.