O poveste cu un împărat, un solist, niște nobili și multă muzică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O poveste cu un împărat, un solist, niște nobili și multă muzică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Fie că este din domeniul sentimental, sau profesional, aspectele îţi dau şanse de succes!

După cum v-am anunțat de mai multe ori până acum nu mai răspund la corespondență și asta încă din luna mai a anului trecut. Răspund numai aici, în rubrica mea din EVZ, dacă o întrebare mi se pare interesantă și este repetată de mai mulți corespondenți pe emailul meu. Astăzi despre Prietenii Muzicii.

Este o veche, foarte veche organizție. Secretă, pentru că nimeni nu s-a interesat de ea!

Legenda spune că, demult, când lumea era puțină și împărații înțelepți, a avut loc, într-un mare oraș european, Paris, Viena, Roma, Berlin sau alt mare oraș, un mare concert. Un violonist genial, să fi fost Paganini, sau altul ca el, sau a fost un pianist, a dat un concert excepțional, împreună cu două orchestre simfonice reunine și toate corurile din oraș. Mai erau acolo trei cvartete de cameră și două… tunuri! Concertul era dat în cinstea împăratului care împlinea 30 de ani. Sau, patruzeci?

Ne puteți urmări și pe Google News

În opera imensă, să fi fost Scala din Milano, sau altă sală celebră cu acustică bună, era ”la créme de la créme”, toată marea nobilime, toată burghezia care conta, dar și oameni de rând și studenți. Nimeni nu știa, dar invitațiile fuseseră stabilite chiar de împărat.

Bun, cortina se ridică, sala scoate un sunet de admirație în fața priveliștii celor două mari orchestre și a corurilor așezate în amfiteatru, flancate de cele două tunuri. Să fi fost mai mult de o mie de oameni – așa spune legenda!

Apare și solistul, în tunetele aplauzelor. Dar, ce se întâmplă? Redingota solistului este încheiată greșit, ba este și peticită, gulerul de dantelă este pătat de dulceață, iar genialul solist morfolește o plăcintă. Totuși, concertul începe! La început, primele măsuri aduc sublimul. Apoi, dezastru! Solistul începe să cânte fals, fugărește dirijorul pe scenă, scoate limba la public. Masacrează muzica divină a lui Mozart! Sau, a fost Beethoven?