Evenimentul Zilei > Actualitate > O parte din temuții „Grobari” vin în Capitală
O parte din temuții „Grobari” vin în Capitală

O parte din temuții „Grobari” vin în Capitală

Delegația lui Partizan vine la București și cu lideri ai galeriei, chiar dacă meciul se joacă cu porțile închise

Steaua va primi, mâine, vizita celor de la Partizan Belgrad, în manșa tur din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Meciul dintre „militari” și sârbi se va disputa, însă, fără spectatori, deoarece campioana României a fost sancționată de UEFA, după incidentele provocate de fanii steliști la jocul cu Dinamo Kiev, din grupele Ligii Europa.

Meciul cu Partizan va fi ultimul joc cu porțile închise pentru Steaua, dar asta nu i-a împiedicat pe fanii sârbi să fie prezenți la meciul de pe „Arena Națională”. Potrivit presei din Serbia, adversara Stelei a pregătit o delegație de 75 de persoane pentru a vedea pe viu confruntarea din turul cu gruparea „roșalbastră”. Dar, printre aceștia, se vor afla și 20 de membri ai uneia dintre cele mai de temut facțiuni de suporteri, „Grobari”, în traducere „groparii”.

Au antecedente și în Timișoara

„E totul legal. Înaintea partidei, la şedinţa tehnică UEFA, cele două echipe trebuie să prezinte un tabel cu cele 75 de persoane care fac parte din delegaţie.


Partizan va avea pe „Arena Națională” o delagație formată din 72 de persoane, printre care și suporteri


Partizan va avea și 20 de lideri ai galeriei”, a notat presa din Belgrad. Cunoscuți pentru numeroasele incidente pe care le provoacă în stadion, cât și în afara acestuia, „Grobari” s-au consolidat în urmă 45 de ani. În 2008, la meciul Poli Timișoara – Partizan, din Cupa UEFA, „grobarii” au întors pe dos orașul de pe Bega, după ce au devastat mai multe terase.

„FCSB nu e Steaua”

Înaintea disputei cu formația pregătită de Mirel Rădoi, fanii lui Partizan nu sunt străini de scandalul dintre Steaua și MApN. „Știm cine sunteți! FCSB nu e Steaua”, au ținut să transmită „groparii” lui Partizan.

Mai mult, o bună parte din galeria lui Partizan este înfrățită cu ultrașii de la Peluza SUD Steaua, dar și cu cei de la ȚSKA Sofia, echipele de altădată ale Armatei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: