O parte din aleşii generali contestă bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea

Bugetul Capitalei este contestat de de o parte din aleşii generali ai Capitalei. Roxana Wring, consilier general USR, consideră că bugetul Primăriei Capitalei, aprobat în şedinţa de miercuri, nu reprezintă o viziune de dezvoltare

În opinia consilierului general, Roxana Wring, bugetul Capitalei pentru 2017  nu are proiecte ce pot fi urmărite, ci este "dezechilibrat" şi cu un deficit foarte mare.

"Nu am fost de acord cu el pentru că, în opinia noastră, nu reprezintă o viziune de dezvoltare, pentru că nu are proiecte pe care le vom putea urmări. Îl considerăm dezechilibrat, are un deficit foarte mare, 975 de milioane de lei diferenţă între venituri şi cheltuieli. Ni se pare un buget care nu urmăreşte priorităţile bucureştenilor. Nu am văzut cu adevărat investiţii noi în ceea ce priveşte reducerea traficului, infrastructura, conservarea şi creşterea spaţiilor verzi, poluare, consolidări", a precizat Wring.

Ea a adăugat că prezentarea bugetului a fost făcută, din punctul de vedere al USR, "cu totul netransparent şi nedemocratic". "A fost pus în dezbatere publică aparent. Pe site-ul Primăriei sunt peste 1.000 de pagini de pdf editabil. Numai funcţionarii Primăriei pot să urmărească toţi acei indicativi şi să-şi facă o imagine. Noi, de altfel, la USR am făcut o prezentare a bugetului, care va apărea de astăzi pe site-ul USR, pentru a explica cetăţenilor, de fapt, unde merg banii", a susţinut Wring.

Consilierul general USR a criticat finanţarea, din bugetul Primăriei, a unor statui. "Am observat că există şi o diferenţă între ceea ce doamna primar general afirmă că ar fi priorităţi şi ceea ce reiese ca fiind priorităţi din buget. Ştiu că poate să pară un lucru minor, dar, de fapt, 30 de milioane de lei pe nişte proiecte pentru nişte statui care provin din perioada când domnul Oprescu era primar contrastează cu numai 31 de milioane de lei care vor merge la zece autobuze, un tramvai şi un troleibuz. Nu mi se pare că reflectă o prioritate din punctul de vedere al Primăriei Municipiului Bucureşti, care are o mare problemă referitor la trafic şi la transportul public", a afirmat Wring.

Ieri, aleşii generali au votat bugetul capitalei pentru 2017. În valoare de 1,1 miliarde de euro, 23% din buget inseamnă cheltuieli RADET şi RATB.