O pagină de Facebook care îl omagia pe atacatorul de la Toulouse a fost închisă

O pagină de Facebook care îl omagia pe atacatorul de la Toulouse a fost închisă

O pagină de pe reţeaua de socializare Facebook, care îl ”omagia” pe Mohamed Merah, suspectul principal al atacurilor de la Toulouse şi Montauban, ucis astăzi de poliţie, a fost închisă la cererea Ministerului francez de Interne.

Pagina a fost creată la puţin timp de la uciderea lui Merah, după ce poliția a luat cu asalt casa în care acesta se baricadase. Ministerul de Interne a cerut Facebook Europe să o închidă. Denumită ”Omagiu lui Mohamed Merah (Toulouse)”, având o fotografie a bărbatului extrasă dintr-o înregistrare video difuzată pe internet, această pagină a fost consultată de peste 500 de persoane înainte de a fi dezactivată, relatează ”Le Figaro”.

Pe pagină se aflau numeroase comentarii ostile poliţiei şi favorabile islamismului radical. Cel puţin 435 de persoane care au consultat acest profil au dat ”like”.

De asemenea, un joc numit ”Răzbunarea din Toulouse” a apărut pe internet. Ostil atacatorului în serie care susţinea că este afiliat Al Qaida, jocul constă în a trage în faţa atacatorului, numărul de reuşite corespunzând celui de ”atentate” evitate.

Ne puteți urmări și pe Google News