Evenimentul Zilei > Economie > O NOUĂ societate de asigurări în faliment: De când pot fi acordate despăgubirile
O NOUĂ societate de asigurări în faliment: De când pot fi acordate despăgubirile

O NOUĂ societate de asigurări în faliment: De când pot fi acordate despăgubirile

În Monitorul Oficial a fost publicată decizia privind stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii falimentului și retragerea autorizației de funcționare a Societăţii Forte Asigurări – Reasigurări, anunță Fondul de Garantare a Asiguraților.

De la această dată, creditorii de asigurări ai societății Forte Asigurări pot solicita FGA plata sumelor cuvenite.

Tot după data publicării deciziei, Fondul de Garantare a Asiguraților poate deschide, la cererea posibililor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări, dosare de daună pentru evenimente întâmplate între data publicării deciziei Autorității de Supraveghere Financiară și cea a denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, (art. 12 din Legea nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților).

În termen de 30 de zile de la publicării, în Monitorul Oficial, a Deciziei nr. 1332/05.07.2016 privind stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii falimentului și retragerea autorizației de funcționare a Societăţii „Forte Asigurări” S.A., compania este obligată să predea Fondului de Garantare a Asiguraților, următoarele documente:
■ evidenţa contractelor de asigurare în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei
■evidenţa completă a dosarelor de daună;
■evidenţele tehnico – operative şi contabile aferente contractelor şi dosarelor.
FGA va desemna în termen de 30 de zile o Comisie Specială, formată din proprii specialiști, în vederea aprobării sumelor solicitate la plată din disponibilitățile sale. După preluarea evidențelor companiei Forte Asigurări, FGA va public ape site-ul propriu, www.fgaromania.ro lista potențialilor creditori de asigurări ai companiei.

Plata dosarelor se va putea realiza de către FGA doar după ce instanța de judecată stabileste, definitiv, falimentul Forte Asigurări, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. În vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens Fondului, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: