O nouă salvare miraculoasă în Turcia. Scos de sub ruine la 100 de ore de la cutremur

O nouă salvare miraculoasă în Turcia. Scos de sub ruine la 100 de ore de la cutremur

Echipele de salvare au scos astăzi de sub ruine un tânăr din Ercis, în estul Turciei, la aproximativ 100 de ore de la cutremurul de 7,2 care a avut loc duminică. Bilanţul victimelor seismului a fost actualizat, ajungând la 534 de morţi şi peste 2300 de răniţi, transmite CNN.

Tânărul era blocat sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit la Ercis, localitatea cea mai devastată de seismul care a zguduit duminică după-amiază provincia orientală Van.

Televiziunea turcă a difuzat imagini cu echipe ale salvatorilor care îl transportau pe acesta pe o targă spre ambulanţă.

Postul Kanal24, care l-a identificat pe tânăr ca Aydin Palak, a precizat că este vorba de un student de 18 ani, în timp ce agenţia Anadolu scrie că el ar avea în jur de 25 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Palak a fost transportat la spitalul de campanie din Ercis, unde medicii au constat că suferă de deshidratare. Ei au decis totuşi să-l trimită la un spital dintr-un oraş mai mare pentru examene suplimentare. Echipele de intervenţie au reuşit să scoată de sub dărâmături 285 de oameni, însă pe măsură ce orele se scurg există temeri că puţini dintre cei prinşi în mormanele de moloz vor mai putea fi salvaţi în viaţă. Mai multe state au trimis ajutoare sinistraţilor, în special corturi, apă, alimente şi medicamente.