O nouă metodă de identificare a copiilor dispăruţi

Focus, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi si Exploataţi Sexual, va utiliza tehnici de îmbătrânire digitală în cazul minorilor dispăruţi de mult timp, pentru a uşura munca de căutare a acestora.

Specialiştii Focus au participat la un training în SUA privind utilizarea tehnicilor de reconstrucţie facială şi îmbătrânire facială. Cursul s-a desfăşurat la Universitatea din Florida de Sud, sub îndrumarea unor specialişti în tehnici de îmbătrânire a copiilor din cadrul National Center for Missing & Sexually Exploited Children - USA şi a unui doctor în antropologie.

"Una din problemele cu care s-a confruntat Focus în mediatizarea copiilor dispăruţi este imposibilitatea de a da publicităţii o fotografie recentă a acestora pentru a putea obţine mărturii mai multe. De cele mai multe ori fotografiile pe care le primim de la părinţi fie nu sunt cele mai recente, fie sunt deteriorate, fapt ce îngreunează munca de căutare şi mediatizare a respectivilor copii. Alteori, în ciuda unei fotografii recente, apropiată datei dispariţiei, nu primim mărturii. Anii trec şi fotografia devine nerelevantă, copilul, la vârsta fragedă, modificându-şi fizionomia foarte rapid", susţin specialiştii Focus.

În ultimul an, s-a înregistrat dispariţia a peste 3.000 de copii, potrivit datelor înregistrate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prezentate, la începutul lunii mai, într-o dezbatere organizată de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi.

Sursa: Centrul Român pentru Copii Dispăruţi si Exploataţi Sexual