Evenimentul Zilei > Social > O nouă ipoteză: o tumoră cerebrală a stat la baza accidentului în care a murit Dumitru Tinu
O nouă ipoteză: o tumoră cerebrală a stat la baza accidentului în care a murit Dumitru Tinu

O nouă ipoteză: o tumoră cerebrală a stat la baza accidentului în care a murit Dumitru Tinu

Ultima expertiză medico-legală în cazul „Dumitru Tinu“ avansează o serie de noi ipoteze care ar putea sta la baza accidentului rutier în care jurnalistul şi-a pierdut viaţa, în dimineaţa de 1 ianuarie 2003.

Şi acum, ca şi în 2003, verdictul legiştilor nu lasă nicio urmă de îndoială: jurnalistul a murit în accidentul rutier pe care l-a provocat pe Valea Prahovei. La baza acestuia ar putea sta însă o serie de afecţiuni cronice – una dintre ele, o tumoră cerebrală – din cauza cărora Dumitru Tinu şi-ar fi putut pierde cunoştinţa la volan.

Raportul specialiştilor de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ a fost finalizat, însă procurorii nu pot intra în posesia lui deoarece nu l-au plătit.

Cauza morţii: fractură de cutie
craniană, „dobândită“ în accident

Astfel, potrivit raportului medicolegal, „moartea jurnalistului Dumitru Tinu a fost violentă şi a survenit unui traumatism cranio-cerebral grav, cu fractură complexă de cutie craniană şi de mandibulă, hemoragiei subarahnoidiană, contuziei cerebrale şi hemoragiei cu inundaţie ventriculară“. Legiştii au mai descoperit că jurnalistul a mai suferit şi alte leziuni la cap şi la şold, o fractură de coloană cervicală şi a avut mai multe coaste rupte. „Între leziunile traumatice şi decesul victimei survenit la scurt timp posttraumatic, consideră m că există o legătură de cauzalitate directă“, se arată în raport.

Mai mult, rezultatele examenului toxicologic au fost negative, medicii constatând că în sângele lui Tinu nu a existat alcool sau alte substanţe care l-ar fi putut face să-şi piardă capacitatea de a controla autoturismul. Ceea ce l-ar fi putut face să-şi piardă cunoştinţa sau i-ar fi putut provoca o stare de rău fizic, care să-l determine să nu mai poată controla maşina, ar putea fi, pe lângă afecţiunile cardiovasculare de care suferea Tinu, şi o tumoră cerebrală descoperită acum de legişti. „(…) dinamica complexă a modului de producere a evenimentului rutier (…) sugerează ipoteza ca Dumitru Tinu să fi avut starea de conştienţă alterată sau abolită, tocmai datorită acestor afecţiuni“, concluzionează raportul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: