Editura Evenimentul si Capital

O nouă investiție finalizată în Sector 5

Autor: | | 0 Comentarii | 978 Vizualizari

Complexul Multifuncțional „Sf. Andrei” Sector 5, o alternativă în creşterea calităţii vieţii a fost deschis luni, 10 iunie 2019, la ora 12.00 de Primarul Daniel Florea. Acesta a fost realizat pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse din sector.

Situat în incinta Liberty Mall, acesta este primul centru medical deschis de administrația locală a Sectorului 5, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, oferind atât servicii de monitorizare a stării de sănătate a locuitorilor sectorului, de protejare a sănătății populației împotriva riscurilor de mediu, cât și de îmbunătățire continuă a acesteia, prin educarea comunității în acest sens, promovarea unor atitudini și comportamente adecvate unui stil de viață sănătos, prin furnizarea de bune practici și deprinderi pentru o viață sănătoasă.

Prin cele 5 programe principale - „Sănătate pentru seniori”, „Mama și copilul”, „Sănătate orală pentru copii”, „Nutriție pentru sănătate”, „Activități recreative pentru copiii noștri”, Complexul Multifuncțional „Sf. Andrei” își propune dezvoltarea de proiecte utile în strictul interes al comunităţii locale a Sectorului 5, care să poată acoperi nevoile acesteia, raportate la numărul persoanelor aflate în dificultate, dar şi la cel al potenţialilor beneficiari.

Categoriile de persoane cu domiciliul/ reședința pe raza Sectorului 5 care vor beneficia de asistență medicală gratuită în condițiile prevăzute de lege sunt persoanele cu risc crescut de excluziune socială, persoanele care nu sunt înregistrate cu venituri, inclusiv copiii ce aparțin acestor familii, categoriile de persoane care au venituri sub valoarea venitului minim garantat, inclusiv copiii acestora, persoanele ce aparțin familiilor cu situații dificile din punct de vedere socio-economic și care nu își permit accesul la servicii medicale de recuperare.

Astfel, persoanele cu un venit lunar net pe membru de familie mai mic de 950 lei lunar beneficiază de gratuitate pentru serviciile medicale oferite, în limita plafonului de 1.500 lei/ an, cele cu venit între 951 lei - 1.500 lei beneficiază de 50% reducere din prețul serviciilor medicale, în limita plafonului de 1.500 lei/ an, iar persoanele cu un venit mai mare de 1.501 lei vor achita integral prețul serviciilor medicale.

Prin Centrul pentru sănătate care funcționează în cadrul Complexului, facilitățile oferite beneficiarilor sunt în domenii medicale precum stomatologie, imagistică, nutriție, oftalmologie, dermatologie, iar prin Centrul de recuperare se vor realiza tratamente de fiziokinetoterapie.

Totodată, prin intermediul ambulanței care deservește Complexul își va desfășura activitatea Echipa Mobilă, care va realiza acțiuni tip „caravana sănătății” pe raza întregului sector.

ATENTIE!!! AZI, cea mai CALDUROASA ZI! Vor fi TEMPERATURI RECORD!

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI