Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă înșelătorie face ravagii în România. Se folosesc de numele unui îndrăgit episcop
O nouă înșelătorie face ravagii în România. Se folosesc de numele unui îndrăgit episcop

O nouă înșelătorie face ravagii în România. Se folosesc de numele unui îndrăgit episcop

Episcopia Huşilor atrage atenția cu privire la o nouă metodă de înșelătorie. Anumite persoane, în mod abuziv, păcălesc lumea, iniţiind o ”colectă” pentru episcopul Ignatie

Marți, prin intermediul unui comunicate de presă. Episcopia Huşilor a infirmat informaţiile vehiculate în spaţiul public în judeţul Bacău potrivit cărora ierarhul Huşilor, Ignatie, ar avea nevoie de bani pentru a se opera în Italia, precizând că anumite persoane, ”în mod abuziv”, nu fac decât să înşele lumea.

„Am aflat că anumite persoane, în mod abuziv, înşală lumea, iniţiind o aşa-zisă ”colectă” pentru ”episcopul ortodox Ignatie Mureşanul de la Huşi, care are nevoie să se opereze de cancer în Italia” – fapt total neadevărat. Pentru ca înşelătoria să aibă efectul dorit, aceste persoane au încercat să realizeze „colecta” folosindu-se de vizibilitatea statutului de persoană publică al Părintelui Episcop Ignatie. Totodată, s-au adresat şi altor confesiuni decât cea ortodoxă, astfel încât acelora să le fie mai dificil să verifice veridicitatea informaţiilor. Poliţia a fost sesizată în acest caz, astfel încât cei ce profită de buna credinţă a oamenilor să răspundă pentru faptele lor de înşelătorie”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Episcopiei Huşilor.

Reprezentanţii episcopiei i-au îndemnat pe toţi credincioşii să fie foarte atenţi şi reţinuţi în a da curs multitudinii de solicitări care vin din partea unor falşi reprezentanţi ai unor aşa-zise ”asociaţii umanitare” şi care, folosindu-se de numele unor persoane publice sau cazuri de boli grave, înşală buna-credinţă a oamenilor.

Episcopia Huşilor a cheltuit anul trecut peste 3 milioane de lei pentru susţinerea activităţilor social-filantropice şi în educaţie

Episcopia Huşilor a cheltuit în cursul anului 2020 peste 3 milioane de lei pentru activităţi social-filantropice şi de susţinere a performanţei şcolare şi reducere a abandonului şcolar.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Huşilor, în anul 2020, marcat de pandemia de coronavirus, în perioada menţionată au fost intensificate activităţile social-filantropice, numărul total al beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi” ajungând la peste 6.550 de persoane iar de programele de burse de studiu, de performanţă şi pentru prevenirea abandonului şcolar au beneficiat 126 de elevi şi studenţi.

„Activitatea filantropică s-a putut desfăşura şi datorită suportului material şi financiar acordat de către unele parohii ortodoxe române din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Maria” New York, precum şi de oameni de bine din toată ţara, prieteni fideli ai Asociaţiei ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Episcopiei Huşilor.