Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O nouă golănie marca Victor Ponta – Crin Antonescu
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O nouă golănie marca Victor Ponta – Crin Antonescu

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O nouă golănie marca Victor Ponta – Crin Antonescu

În luna mai a anului trecut, Realitatea TV a făcut mare tărăboi de ceea ce s-a numit la vremea respectivă: Afacerea vilei pe care şi-a pregătit-o Traian Băsescu în 2010 pentru a se muta în ea, în 2014, cînd nu va mai fi preşedinte.

Deşi Administraţia prezidenţială a dezminţit relatările, cu vreo săptămînă în urmă, în iulie 2012, în cadrul campaniei electorale pentru Referendum, Antena 3, postul Puciştilor, şi România TV, postul colegului nostru de unitate, Sebastian Ghiţă, au reluat acuzaţiile sub semnul unui slogan USL-ist de tip Scînteia din anii ’50:
În timp ce poporul gemea sub tăierea de pensii şi salarii, burghezo-moşierul Traian Băsescu îşi amenaja, pe banii luaţi de la gura femeilor singure şi a pensionarilor fără nepoţi, ditamai vila de lux.
Nici în mai 2012, nici în iulie 2012, n-am dat vreo  o atenţie zarvei mediatice:
1)  Potrivit Legii, cel care hotărăşte locuinţa unui preşedinte după terminarea mandatului e Guvernul.
E greu de imaginat un Traian Băsescu pregătind încă din 2010 o vilă în care s-ar fi putut muta abia peste patru ani, în iarna lui 2014, şi atunci doar în urma unei hotărîri a Guvernului.
Care Guvern putea fi şi al adversarilor politici.
2) Admiţînd că Traian Băsescu şi-ar fi dorit o vilă de lux şi nu un minibar, cum ar fi crezut mulţi judecînd după bîrfele care circulă despre preşedintele suspendat,  ar fi fost de aşteptat ca el să tragă sfori pentru ca vila să intre în proprietatea sa. Dezvăluirile ne arătau însă  un Traian Băsescu doritor  să se pricopsească, după opt ani de mandat, cu o casă cu chirie, într-o lume de politicieni obsedaţi de a avea  palate proprii.
3) Dacă s-au făcut lucrări, ele au fost autorizate de Guvernul Boc şi au fost iniţiate de RAPPS.
Responsabil nu e cine pretinde.
Responsabil e cine dă curs pretenţiei.
N-am luat în seamă campania dusă de cele două posturi TV înfrăţite prin interesul de afaceri cu Guvernul Ponta nici acum, în zilele premergătoare Referendumului, deoarece nu mi se părea prea eficientă electoral.
Oricît s-ar strădui angajaţii lui Dan Voiculescu şi angajaţii lui Sebastian Ghiţă să creeze imaginea unui Traian Băsescu ahtiat după lux ca şi Adrian Năstase, chiar dacă ar fi adevărată, prin raportare la ce ştiu românii despre lipsitul de fineţuri Traian Băsescu, ea nu e credibilă.
Ieri, 25 iulie 2012, am luat în seamă această campanie.
Ieri, 25 iulie 2012, premierul Victor Ponta a comis o golănie.
El i-a urcat pe jurnaliştii  de la Guvern într-un autocar şi i-a dus pînă la  vila Dante. Aici,  intrînd în vilă graţie prerogativelor sale de premier, le-a ţinut ziariştilor un discurs de demascare a luxului  pe care şi-l pregătea Traian Băsescu încă din 2010 pentru 2014. Dînd curs felului său de a fi-cel de a minţi cu naturaleţea cu care a furat din cărţile altora pentru a deveni doctor – iresponsabilul nostru vesel n-a adus nici o dovadă în sprijinul acuzaţiei sale, contrazisă, la scurt timp, chiar de  un Comunicat al RAPPS. După care, cu de la sine putere, Victor Ponta a închiriat vila cu pricina televiziunii lui Dan Voiculescu.
Copiind şmecheria TVR-istă  din decembrie 1989, cînd poporului i se arătau robinetele de aur ale lui Zoe Ceauşescu şi luxul sticlei de Havana Club a lui Nicu Ceauşescu, oficina puciştilor a ţinut-o langa toată ziua cu dictatorul  care-şi pregătea în 2010 luxul de peste patru ani. Seara, cei doi – Victor Ponta şi Crin Antonescu – şi-au aşezat fundurile demnitare în studiourile celor două televiziuni surate- România TV şi Antena 3 – pentru a relua în 2012, într-un fel, trucul de la prezidenţialele din 2009, cu filmuleţul arătîndu-l pe Traian Băsescu lovind un copil.
Ar mai fi fost de înţeles dacă televiziunile Puterii – Antena 3 şi România TV – ar fi fost puse să filmeze pe şest în vila Dante şi apoi să difuzeze materialul ca şi cum l-ar fi obţinut prin mijloace proprii.
Ne-am fi aflat în faţa unei simple diversiuni de presă.
Mai greu de înţeles rămîne folosirea de către Victor Ponta şi Crin Antonescu a celor mai înalte posturi în statul român pentru a ticlui pe faţă o diversiune mizeră.
În stilu-i binecunoscut, iresponsabilul vesel, Victor Ponta, se întreabă cum de se poate vorbi de o fraudare a Referendumului înainte ca acesta să aibă loc.
Ar fi o întrebare normală dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu ar fi dovedit pînă acum că nu sunt în stare de golănii precum cea de ieri, 25 iulie 2012.
Ce om cinstit ar avea vreo îndoială că Victor Ponta şi Crin Antonescu n-ar fi în stare de astfel de golănii şi la Referendum.
CITIŢI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pentru ce a fost suspendat Traian Băsescu?!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. De ce nu voi merge la Mascarada numită Referendum
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. S-a creat temeiul legal pentru fraudarea Referendumului!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti reabilitează ghilimelele!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Ce nu luam în calcul cînd ziceam că suspendarea e imposibilă
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a ajuns România nespălata Europei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu se inspiră din învăţăturile Tătucului Iliescu

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: