O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara

O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara Fabrică. Sursă foto: Pixabay

O nouă fabrică care se va deschide într-un județ din România va genera locuri de muncă. Proiectul face parte dintr-un program derulat de Ministerul Agriculturii.

Într-o localitate din România se va inaugura o nouă fabrică de dimensiuni considerabile. Investiția este estimată la aproximativ 40 de milioane de euro și va crea noi locuri de muncă atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru cei din afara acesteia.

Noi locuri de muncă în România. O nouă fabrică se va deschide în curând

În România se pregătește deschiderea unei noi fabrici, în acest caz, una de ulei. Investiția se ridică la milioane de euro și a fost posibilă datorită unui program derulat de Ministerul Agriculturii.

Această fabrică gigant se deschide în comuna Țânțăreni, situată în sudul județului Gorj, la granița cu județul Dolj. Aici vor fi aduse semințele de floarea-soarelui din alte două județe pentru a fi ulterior procesate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Informațiile în acest sens au fost dezvăluite de către Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Acesta a confirmat că fabrica va fi construită cu finanțare de la stat, prin intermediul programului "Investalim".

„Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

Ulei alimentar pentru uleiul uzat din bucatarie.

Ulei alimentar pentru uleiul uzat din bucatarie. Sursa foto: EvZ

De ce se va construi noua fabrică în județul Dolj

Motivul alegerii acestei comune din România pentru construcția fabricii pare să fie poziționarea sa strategică. Concret, firma care va produce ulei a optat pentru Țânțăreni datorită proximității sale față de producătorii de floarea-soarelui din județele Olt și Dolj.

Prin urmare, va fi extrem de convenabil să se transporte semințele acolo și apoi să se înceapă producția. Terenul pe care va fi construită fabrica a fost concesionat, iar contractul a fost deja încheiat. În plus, noua fabrică va genera și numeroase locuri de muncă în regiune.

„Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni”, a mai precizat Cosmin Popescu.

Această investiție ar putea contribui la creșterea notorietății localității la nivel național. Nu numai că va crea noi locuri de muncă, ci va deveni și un centru important pentru producția de ulei din floarea-soarelui, un produs de mare cerere în România și în alte țări.