Evenimentul Zilei > Social > O nouă „fabrică de permise”, descoperită la Cluj
O nouă „fabrică de permise”, descoperită la Cluj

O nouă „fabrică de permise”, descoperită la Cluj

Procurorii DNA şI poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie Cluj au ridicat mai multe dosare pentru oţbţinerea permisului de conducere, din anii 2006 şi 2007, aflate în arhiva Serviciului de înmatriculări şi permise Auto din Cluj.

La sediul DNA Cluj au fost aduşi de mascaţii Jandarmariei mai multe persoane care susţin că au plătit sume de bani cuprinse între 1.000 de euro şi 5.000 de euro unor instructori auto, care la rândul lor au dat banii mai departe unor poliţişti, printrre care unul cu funcţie de conducere de la serviciul de înmatriculări şi permise auto.

Din puţinele informaţii puse la dispoziţie a rezultat faptul că, aseară, s-au derulat 13 perchezitii în Cluj şi comunele Gilau şi Floreşti, în special la cetăţeni de etnie romă care au plătit pentru a obţine permisul de conducere. Chiar în timpul derulării percheziţiei de la serviciul de înmatriculări, mascaţii au ridicat dintr-un bloc vecin un instructor auto, Ioan Agnes. Acesta este cunoscut în evidenţele poliţiei ca fiind un recidivist condamnat pentru fapte de trafic de influenţă.

1.000 de euro, pentru un permis

Surse judiciare susţin că dosarul are legătură cu arestarea unui clujean acuzat de trafic de influenţă. Procurorii susţin că Liviu Boroş a fost arestat, după ce i-a promis unui clujean că, în schimbul sumei de 1.000 de euro, îi va obţine permisul de conducere. Liviu Boroş le-a spus procurorilor că este informator al poliţiei, mai exact al comisarului Fărcaş Felician.

Acesta a mai spus că nu a comis nicio faptă penală si că, în calitate de informator al poliţiei, ar fi încercat să îl ajute pe comisarul Fărcaş pentru aduna probe şi date despre un falsificator de acte, în special permise de conducere, Dorin Ţibre. Boroş a pomeni numele unui poliţist, “inspectorul Mureşan” şi l-a asigurat pe cel care a plătit suma de 1.000 de euro că mai cunoaşte un alt poliţist care poate rezolva permisul.

În data de 15 iulie 2008, procurorii DNA Cluj au finalizat un alt doar în care un agent de la serviciul de înmatriculări, Petru Vălean, a fost arestat pentru că a dispus înmatricularea în fals a unor autobuze şi a primit în schimb suma de 20.000 de euro şi 15.000 de lei. Paguba creată de agentul Valean este de 380.000 de lei.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:10

CITIŢI ŞI:

Alba-neagra cu permisele de la Argeş

Soacra şefului "Fabricii de permise", miliardară din pensie

Mielul şi categoria, la "Fabrica de permise"

Măsuri antişpagă la Serviciul Permise Argeş

Poliţia caută clienţii „Fabricii de permise“

Nica îl face pieton pe Piedone