O nouă aplicaţie de la Google Maps. Este foarte utilă pentru sectorul energetic

Google Maps arată exact locul unde trebuie instalate panourile solare ca să fie mai eficiente.

Google Maps uimeşte din nou. O aplicaţie elaborată recent  poate arăta şi locul unde puteți pune panourile solare. Aplicația poate calcula acum potențialul solar al acoperișurilor. La fel, urmăreţte calitatea aerului și poate prognoza cantitatea de polen.

Platforma a lansat recent o serie de servicii, precum Solar API. Aceasta calculează tiparele meteorologice și extrage date din imagini aeriene.

Este necesară pentru a ajuta la înțelegerea potențialului solar al acoperișurilor. Instrumentul își propune să ajute la accelerarea implementării panourilor solare. Prin îmbunătățirea preciziei și reducerea numărului de vizite a specialiștilor.

Sursa foto: Noipornpan | Dreamstime.com

Noutăţi de la Google Maps

Despre aplicația Google Maps se ştie că este un instrument esențial plin de funcții utile. Acestea ne însoțesc oriunde ne-am duce. Indiferent dacă conducem sau mergem pe jos, putem utiliza instrumentul pentru a găsi cea mai rapidă cale de a ajunge la destinație.

Trebuie să știm însă, că aplicația are și alte funcții, în afară de cea de navigator.De exemplu aceea de a găsi parcare, să vedeți cât de departe este autobuzul și multe altele.

Ultima noutate este de un ajutor fantastic pentru cei care vor să-și monteze panouri fotovoltaice.

Google Maps este util şi pentru cei alergici. Pe măsură ce alergiile sezoniere se înrăutățesc în fiecare an, Pollen API afișează informații actualizate despre cei mai obișnuiți alergeni din 65 de țări. Este folosită o combinație de învățare automată și modele de vânt. În mod similar, Air Quality API oferă informații detaliate despre calitatea aerului local. Aici sunt utilizate date din mai multe surse, cum ar fi stații de monitorizare guvernamentale. Este vorba de sateliți, trafic live și multe altele. Vă poate arăta inclusiv zonele afectate de incendii.

În timp ce aceste servicii vizează companiile și clienții plătitori, utilizatorii Google Maps din anumite zone ale lumii pot urmări, de asemenea, nivelurile de poluare a aerului și zonele afectate de incendii de vegetație.