Daphne Goggins, candidată la postul de primar al Philadelphiei din partea Partidului Republican (!), nu a mai avut o slujbă plătită de opt ani, din cauza anxietății, depresiei și dezordinii bipolare, a dezvăluit aceasta într-un interviu telefonic realizat cu redacția Daily Caller.

Goggins a devenit prima femeie de culoare care a primit sprijinul Partidul Republican (pe 13 februarie), dar acest sprijin a stârnit curând un scandal uriaș după ce unul dintre contracandidați, Billy Ciancaglini, a dezvăluit că aceasta nu a mai fost angajată din 2010 și că trăiește din ajutoarele federale pentru persoanele cu handicap.

Dezvăluirea l-a determinat pe liderul partidului, Michael Meehan, să organizeze o întâlnire cu șefii filialelor locale pentru a reanaliza sprijinul pentru Goggins.

Ajutoarele pentru persoanele cu handicap pe care le primește aceasta sunt destinate persoanelor incapabile „să dețină ORICE slujbă în economia națională”, a spus Meehan. „Consider că slujba de prima este una din economia națională, deci este o problemă.”

Liderii de filiale au votat luni cu 29 la 18 ÎMPOTRIVA reconsiderării sprijinului pentru Goggins, consolidând astfel susținerea Partidului Republican pentru ea înaintea alegerilor primare programate pentru 21 mai.

Goggins, ea însăși o lideră de filială, le-a ascuns până luni colegilor motivele reale pentru care beneficiază de ajutoare. În ianuarie, ea declarase că suferă de fibromialgie, o maladie a sistemelor osos și muscular, dar le-a spus repoerterilor luni că nu acesta este motivul pentru care primește ajutoare sociale.

Daphne Goggins, care are 56 de ani, o mamă singură cu trei copii, a dezvăluit reporterilor de la Daily Caller că o boală mentală este cea care a împiedicat-o să se angajeze din 2010 încoace.

„Motivul pentru care am fost declarată persoană cu handicap este boala mentală”, a spus femeia în interviul telefonic. „Îmi asum riscul să afirm asta, deoarece s-ar putea să pierd unele voturi.”

„Dezordine bipolară, depresie și anxietate sunt bolile de care mă tratez”, a adăugat ea, explicând că maladia a apărut după ce a încetat să mai prizeze cocaină.

„Când am renunțat că mai trag pe nas cocaină, fiind o dependentă funcțională, am înțeles că grija mea era să rămân curată”, a declarat ea. „Odată cu trecerea anilor, am înțeles problemele pe care le aveam. Apoi, m-am îmbolnăvit de cancer la sân. Apoi a apărut și diabetul. Anul trecut am fost și într-o comă pentru că am luat un medicament greșit.”

Și Goggins a adăugat: „Am trecut de la câștiguri de 60.000  de dolari pe an (câștigurile din 2005 – n.r.) la 600 de dolari pe lună plus bonuri alimentare.”

Femeia a declarat că este gata să reintre în rândurile forței de muncă prin alegerea sa ca primar al celui de-al șaselea oraș ca mărime din Statele Unite.

„Am reușit multe în viață pentru a fi capabilă să fiu primar, deoarece m-am pregătit pentru asta și am fost sprijinită de partidul meu”, a explicat Goggins. Ea a precizat că își va dona ajutoarele de handicap dacă va fi aleasă.

Principalul ei opozant, Ciancaglini, i-a criticat justificările pentru care continuă să încaseze ajutoarele și în același timp afirmă că vrea să devină primar.

„Nu așa funcționează invaliditatea”, a declarat el. „Nu spui: ‘Mă voi vindeca dacă găsesc o slujbă mai bună’.”

Goggins a declarat că este „capabilă din punct de vedere fizic, emoțional și mental să fac față datoriilor de primar al Philadelphiei”.

„Dacă ești capabilă fizic, emoțional și mental să faci asta, atunci ești capabilă și să fii secretară, profesoară, analistă”, a replicat Ciancaglini. „Daphne dorește să continue să primească ajutor de handicap afirmând ‘Sunt inaptă de muncă’, dar totuși, ‘Voi candida la primărie și dacă voi fi aleasă voi spune că m-am vindecat’.”

„Dizabilitatea mea nu mă va împiedica să fiu un primar grozav”, a afirmat încrezătoare Goggins. Ea a dat exemplul fostului senator Republican de Arizona, John McCain, care suferea de un handicap fizic în urma rănilor primite în timpul războiului din Vietnam.

Totuși, aceeași Goggins declara în 2017 că McCain ar trebui să demisioneze din Senat din cauza „problemelor la creier”, după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer la creier.

„Ai probleme la creier dar continui să faci politică?”, se întreba ea retoric într-o declarație pentru Politico. „Nu, retrage-te și așază-te undeva.”

Acum, în interviul cu Daily Caller, Goggins a recunoscut că „a fost greșit să spună asta”.

Ultimul primar Republican al Philadelphiei și-a încheiat mandatul în 1952.