O mexicancă a făcut greva foamei pentru a merge la nunta prințului William

O mexicancă a făcut greva foamei pentru a merge la nunta prințului William

O tânără de 19 ani a primit bani pentru a putea asista, la Londra, la nunta prințului William cu Kate Middleton după ce a petrecut 16 zile în greva foamei în fața ambasadei britanice din Mexico City, scrie BBC.

După ce presa a prezentat pe larg gestul tinerei Estibalis Chavez, un mexican cu dare de mână i-a dat în final banii de care aceasta are nevoie pentru a se deplasa în capitala britanică. Estibalis, care se declară cea mai mare admiratoare a familiei regale britanice, a explicat jurnaliștilor mexicani că principalul motiv pentru care ține să ajungă la Londra este înmânarea lui William și Kate a unui dar de nuntă – un tablou în ulei cu cei doi pictat chiar de pătimașa admiratoare de peste ocean.

„Planul meu este de a găsi pe unul din paparazzi și săl urmăresc tot timpul pentru a vedea dacă mă duce la cei doi ca să le înmânez darul. Știu că nu e cea mai curată cale, dar sunt sigură că protocolul regal nu îmi va permite niciodată să mă apropii de ei”, a declarat mexicanca.

Tânără și-a început greva foamei în februarie în fața ambasadei Marii Britanii din Mexico City. Angajații reprezentanței diplomatice i-au spus în mod repetat că nu mai există invitații disponibile și să renunțe la gestul său extrem. „Aceea a fost singura modalitate prin care eu puteam să îmi ating scopul. Oamenii mă întrebau de ce îmi risc sănătatea pentru ceva stupid după părerea lor”, a declarat Estibalis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-una din zile, pe lângă ea a trecut unul din cei mai importanți oameni de afaceri mexicani, Octavio Fitch Lazo, mebru al unei asociații care face lobby pe lângă Congresul mexican pentru adoptarea unei monede naționale din argint. Acesta i-a oferit banii pentru deplasarea la Londra.

„M-a mișcat faptul că nimeni nu o înțelegea. Cred că tânăra are dreptul de a lupta pentru ceea ce își dorește”, a explicat Lazo.