Compania, care are și un profit uriaș, a anunțat că va scoate la concurs peste 200 de locuri de muncă. Salariile nu sunt deloc mici și pot ajunge la 2.000 de euro pe lună.
Hidroelectrica va scoate la concurs 219 de posturi, iar salariul mediu net poate ajunge și la 2.000 de euro pe lună. „Ne bucură să putem anunţa crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile şi competitive firme româneşti: Hidroelectrica.
Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societăţii noastre, şi îi invităm pe cei interesaţi şi care au pregătirea necesară să urmărească anunţurile companiei", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.
Multe posturi disponibile
Compania a demarat în ultimii ani un amplu proces de extindere a portofoliului de clienți și urmează să fie listată la bursă. „Ne aflăm în plin proces de listare la bursă și avem o creştere spectaculoasă a portofoliului de clienţi pe zona de furnizare. În aceste condiţii, modificarea de organigramă are în vedere creşterea eficienţei companiei şi întărirea capacităţii de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiţii, dezvoltare, trading şi furnizare, suport pentru IPO. În ceea ce priveşte activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, trecem la implementarea normei de 5,2 salariaţi /post operativ pentru personalul operativ de tură.
Aceste posturi nou înfiinţate vor reduce numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare şi vor ajuta la pregătirea schimbului de generaţii. Dorim să atragem şi să motivăm personal bine pregătit şi competitiv, capabil să aducă plus valoare companiei noastre", a mai declarat șeful Hidroelectrica.
Profit mare
Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de lei în anul 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% faţă de anul precedent, şi un profit de 4,7 miliarde de lei, de asemenea în creştere cu 71% față de 2020. Compania contribuie anual către bugetul de stat cu 90% din profitul obţinut.
Hidroelectrica a intrat recent pe piaţa de furnizare de energie electrică, rata de creştere pe acest segment fiind una impresionantă. Practic, într-o perioadă relativ scurtă, compania a ajuns de la circa 800 de locuri de consum pe segmentul casnic în anul 2019, la peste 500.000 în acest moment, potrivit Agerpres.