Evenimentul ZileiActualitateO lovitură banală i-a distrus viața. Povestea a făcut înconjurul lumii. „Nu pot îmbătrâni”

O lovitură banală i-a distrus viața. Povestea a făcut înconjurul lumii. „Nu pot îmbătrâni”

O lovitură banală i-a distrus viața. Povestea a făcut înconjurul lumii. „Nu pot îmbătrâni”
Un chinez în vârstă de 34 de ani este condamnat să trăiască în corpul unui copil de 6 ani. Suferința chinezului este cauzată de o afecțiune cerebrală pe care acesta a suferit-o în copilărie.

Zhu Shengkai din provincia Hubei spune că trupul său a încetat să crească după ce a fost lovit în cap de o piatră, pe când era copil.

„Sunt încă ca un copil, de aceea nu pot avea soție sau copii. Nu pot îmbătrâni”, informează Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii susțin că, în urma loviturii, acestuia i-a fost afectată glanda pituitară. Această glandă, denumită și hipofiza, este un mic organ în forma unui bob de mazăre, situată la baza creierului, în apropiere pe baza punţii nazale.

Această glandă are un rol foarte important în organism, fiind responsabilă cu producerea multor hormoni esenţiali pentru buna funcţionare a sistemelor endocrin şi reproducător.

Adenohipofiza ajută la secreţia hormonului de creştere hGH – este important deoarece stimulează dezvoltarea şi creşterea ţesuturilor, în special cele musculare şi osoase. De asemenea, adenohipofiza stimulează secreţia de endorfine („hormonii fericirii”, care stimulează centrii plăcerii din creier şi pot avea efecte analgezice), enkefaline şi hormonii melanocit-stimulatori (MRH).