O legendă o preia pe retrogradata River Plate

O legendă o preia pe retrogradata River Plate

Fostul internaţional argentinian Matias Almeyda îşi va face debutul pe banca tehnică, urmând să conducă prima campanie a "Milionarilor" în "Nacional B".

Almeyda a fost numit antrenorul lui River Plate luni, după demisia lui Juan José Lopez, considerat printre responsabilii dezastrului suferit de clubul din Buenos Aires, conform jurnaliştilor de la "Clarin". River Plate, cel mai titrat club din Argentina pe plan intern, a retrogradat duminică pentru prima oară în cei 110 ani de existenţă.

Mijlocaşul în vârstă de 37 de ani, poreclit "Chelul" ("El Pelado"), în ciuda pletelor sale, a jucat pentru River Plate în perioada 1991-1996, înainte de a demara o carieră de succes în Europa, cu echipe ca Sevilla, Lazio, Parma şi Inter Milano. În 1999, el a ajutat Lazio să câştige ultima ediţie a Cupei Cupelor în finala cu Mallorca. S-a întors pe "El Monumental" în 2009, redevenind unul din componenţii de bază ai echipei.

Tot luni, conducerea clubului l-a confirmat pe Daniel Passarella în poziţia de preşedinte, în ciuda criticilor care au denunţat politica financiară a acestuia, relatează cotidianul britanic "Guardian". Passarella a preluat în 2009 preşidinţia River Plate, într-un moment în care clubul înregistra datorii de peste 10 milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News