Propunerea legislativă pentru completarea Codului Fiscal a fost inițiată de deputatul PSD Valeriu Steriu, fiind semnată de 27 de parlamentari PSD, ALDE și PMP.  Ea a trecut cu 174 de voturi “pentru”, 2 “împotriva” și 91 de abțineri.

La articolul 7 din Codul Fiscal va fi introdusă, astfel, definiția activității de jurnalism că fiind “cercetarea, investigarea, interpretarea și comunicarea știrilor și informațiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului și a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcționării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra și edita imaginile și sunetul și pentru transmiterea pentru emisiunile radio și de televiziune a imaginilor și sunetelor, precum și a altor tipuri de semnale de telecomunicații terestre, marine sau aeriene, care se desfășoară în baza unui contract de muncă și a unui contract de drepturi de autor”.

La articolul 60, referitor la scutirile impozitului pe venit, sunt introduse “persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin (1) – (3), și pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, că urmare a desfășurării activității de jurnalism, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii și Justiției Sociale și al ministrului Finanțelor”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE