Evenimentul Zilei > Social > O laureată a premiului Nobel a cumpărat readaptarea Claudiei Florentina după „Negresa blondă” a lui Brăncuși
O laureată a premiului Nobel a cumpărat readaptarea Claudiei Florentina după „Negresa blondă” a lui Brăncuși

O laureată a premiului Nobel a cumpărat readaptarea Claudiei Florentina după „Negresa blondă” a lui Brăncuși

Artista Claudia Florentina, cunoscută mai ales pentru albumul de fotografii suprapuse Old Town Bucharest, a vândut, în urma unei licitații, la Geneva (Elveția), o readaptare proprie, după "Negresa Blondă", a lui Constantin Brăncuși Brancusi

Suma obținută de artista Claudiua Florentina a fost de 7.000 de franci elvețieni. Sculptura a fost creată, în totalitate din lemn, cu pudră de aur, și arată, în functie de unghiul din care este privită, fragilitatea și sensibilitatea unei femei, dar, totodata, și latura puternică a ei.

Creația a fost cumpărată chiar de către Fracois Barre-Sinoussi, laureată a Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2008, împreună cu Luc Montagnier, pentru descoperirea virusului HIV (virusul imunodeficienței umane), dar și directoarea Fundației Pasteur, din Paris.

Licitatia a avut loc la Geneva, în cadrul unui eveniment ținut la Four Seasons Hotel des Bergues, unul din cele mai luxoase hoteluri elvețiene, cu o istorie de peste 200 de ani. Claudia Florentina a donat banii obtinuti fundației Constant.in.

Creația originală, a marelui sculptor Constantin Brancusi, are la bază simplitatea formei ovoidale. Sculptura este un ou sprijinit pe marginea un cilindru care-i servește de soclu. Ovalul portretului are în partea de sus aplicată o sferă reprezentând părul strâns într-un coc. Apoi, într-o parte are aplicate un fel de buze formate dintr-un cilindru secționat, care seamană cu partea inferioara a capului Evei, iar în cealaltă parte o aripioară în trei colțuri. Se spune că "Negresa blondă" a fost chiar muza lui Brăncuși.

 Fracois Barre-Sinoussi

Fracois Barre-Sinoussi (dreapta), alături de lucrarea cumpărată

Claudia Florentina (stanga)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: