Evenimentul Zilei > International > O întreagă echipă de hochei a pierit într-un accident aviatic în Rusia
O întreagă echipă de hochei a pierit într-un accident aviatic în Rusia

O întreagă echipă de hochei a pierit într-un accident aviatic în Rusia

Cel puţin 44 de persoane, printre care şi membrii unei echipe de hochei, au murit după ce un avion de linie s-a prăbuşit, ieri, în oraşul rus Iaroslavl, situat în centrul ţării.

Doar doi pasageri au supravieţuit impactului, un sportiv şi un inginer de zbor, ambii în stare foarte gravă. Hocheistul a murit însă la scurt timp pe patul de spital.
Martorii au descris că avionul s-a prăbuşit pur şi simplu imediat după decolare, la circa doi kilometri de pistă, şi a izbucnit în flăcări. O parte din fuselaj a ajuns în apele fluviului Volga. "Avionul Yak-42 nu a putut lua înălţime şi s-a lovit de o antenă de radiolocaţie", a explicat ulterior agenţia rusă de transport aerian Rosaviaţia.
Oficiali din sectorul aviatic au dezvăluit că autorizaţia de zbor a avionului Yak-42, în uz de 18 ani, expira în mai puţin de o lună, pe 1 octombrie. Cu 20.000 de ore de zbor efectuate, avionul îşi atinsese nivelul maxim de folosire, au mai precizat sursele respective, citate de agenţiile ruse.
Străini printre victime
Clubul de hochei HK Lokomotiv, înfiinţat în 1949, a anunţat că întreaga echipă de 37 de jucători se afla la bordul avionului prăbuşit. Sportivii, printre care erau şi numeroşi străini, inclusiv antrenorul, urmau să participe la un campionat regional din capitala belarusă Minsk.
Meciul de deschidere a fost anulat ieri imediat după vestea tragediei, iar numeroşi suporteri s-au strâns la stadionul din Minsk, dar şi în Piaţa Roşie din Moscova pentru a ţine un moment de reculegere.
Preşedintele rus Dimitri Medvedev va vizita astăzi locul tra gediei. El avea programată oricum o intervenţie la un forum internaţional organizat în oraşul unde a avut loc tragedia aviatică.
Mai mulţi deputaţi din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, au cerut audierea ministrului Transporturilor în legătură cu acest caz, acuzând că accidentul afectează imaginea Rusiei, dar şi a oraşului care găzduieşte respectiva reuniune internaţională.
Ultimul accident aviatic din Rusia în care au fost implicaţi sportivi a avut loc în 1979, când 17 jucători ai echipei de fotbal FC Pahtakor au murit după ce avionul s-a prăbuşit deasupra Ucrainei. Tragedia de ieri are loc la mai puţin de o lună de la un alt accident aviatic produs în nordul Rusiei şi în care au murit 44 de oameni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News