Evenimentul Zilei > International > O infirmieră din Cehia, acuzată că a otrăvit șase pacienți
O infirmieră din Cehia, acuzată că a otrăvit șase pacienți

O infirmieră din Cehia, acuzată că a otrăvit șase pacienți

O infirmieră cehă a fost inculpată sub acuzația de a fi otrăvit cu doze masive de potasiu șase pacienți în ultimii patru ani, au declarat responsabili din cadrul justiției.

Vera Maresova, în vârstă de 50 de ani, a fost inițial acuzată în august de un singur omor comis în luna iunie. În timpul anchetei, procurorii au extins actul de acuzare la alte cinci cazuri de pacienți care au murit în timp ce ea se ocupa de ei într-un spital din Rumburk, la circa 100 km nord de Praga. "Suspecta este acum inculpată cu șase capete de acuzare pentru crimă", a declarat procurorul Frantisek Stibor la televiziunea publică. Infirmiera a fost plasată în arest pentru ca "ea să nu poată fugi și să se ascundă", a declarat judecătorul Jan Tichy, citat de agenția CTK. În caz de condamnare, Vera Maresova riscă închisoarea pe viață.

Caz similar

Potrivit Agerpres, luna trecută, presa italiană a raportat că o infirmieră a fost acuzată de uciderea unui pacient utilizând clorură de potasiu și că este suspectată de uciderea altor zeci de pacienți în același mod.

O doză mare de potasiu poate conduce la stop cardiac. Substanța este o componentă a injecțiilor utilizate pentru a executa condamnații la moarte în Statele Unite, amintește AFP.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: