O icoană făcătoare de minuni a ajuns din Grecia la biserica „Iacob Romanul” din Sibiu. Credincioșii din toată țara au venit să se roage la racla cu inima Sfântului Luca al Crimeii, mai ales după ce s-a auzit că vindecă și copiii grav bolnavi.
Este pentru prima dată când moaştele sfinte sunt aduse la Sibiu chiar de la o biserică din Grecia, iar credincioșii s-au îngrămădit să se roage pentru bani, iubire, pace și sănătate. Aceștia au putut vedea şi o copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromița, de la Sfântul Munte Athos, despre care se spune că are puteri tămăduitoare.
Sfântul Luca al Crimeii a fost un medic chirurg care nu a operat niciodată fără o icoană a Maicii Domnului pe peretele din sala de operaţie. După o perioadă de timp, acesta a ales să devină arhiereu.
Icoana Maicii Domnului Prodromița are o poveste impresionantă și mulți cred că este "nefăcută de mână omenească".
Vindecă copiii cu sindromul Down
"Ultima minune pe care a săvârşit-o Icoana Prodromiţa este la un copil care s-a născut cu sindromul Down şi care, ca prin miracol, este extraordinar, a fost vindecat după ce părinţii s-au rugat două săptămâni la această icoană", spune preotul Cătălin Dumitrean.
Credincioșii se pot ruga la Icoana Maicii Domnului de pe muntele Athos şi racla cu inima Sfântului Luca al Crimeii până pe 5 iunie, potrivit A3.
Cea mai veche icoană din lume a ajuns în România
Credincioșii au mai avut parte de o surpriză. Sfintele Moaște împreună cu Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” au fost trimise din Grecia către așezământul monahal. O delegație a Mitropoliei de Veria, condusă de IPS Pantelimon, s-a ocupat de acest demers. Icoana a fost pictată de Sfântul Evanghelist Luca.
Credincioșii au putut merge la slujbe în perioada 6-10 mai și s-au putut ruga la Icoana Maicii Domnului pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Aceștia au avut parte și de alte evenimente bisericești.
O altă icoană foarte veche, făcătoare de minuni, se află la Mânăstirea Neamț, iar credincioșii se pot ruga la ea când simt nevoia. Aceasta a fost pictată în 1354 de ani și este în România de 600 de ani.