Evenimentul ZileiActualitateO fundație dotează 20 de licee cu laboratoare de orientare în carieră

O fundație dotează 20 de licee cu laboratoare de orientare în carieră

O fundație dotează 20 de licee cu laboratoare de orientare în carieră
Fundația Estuar demarează proiectul „Educați azi, Valoroși mâine”, în cadrul căruia, în următoarele 14 luni, va dota 20 de licee din România cu laboratoare de orientare în carieră.

Funda'ia va ajuta o mie de tineri din șapte județe să intre în viață mai pregătiți și mai sănătoși, și va sprijini 150 de profesori și consilieri școlari să se perfecționeze în profesie, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul face parte din Programul RO10 – CORAI, finanţat de Granturile SEE 2009-2014 și se va derula în parteneriat cu Institutul de Relații Umane, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4. Proiectul vizează îmbunătățirea situației economico-socio-educaționale a cel puțin 1000 de tineri aflați în situații de risc (dintre care 160 de tineri romi) din zonele București, Cluj, Giurgiu și Ploiești, prin dezvoltarea a 20 de laboratoare în care vor fi organizate acțiuni de orientare în carieră, informare educațională în sănătate mintală.

Concomitent cu activitățile în care vor fi implicați tinerii, vor fi consiliați părinții acestora, iar 100 de profesori și 50 de consilieri școlari vor fi ajutați să-și dezvolte cariera profesională. Proiectul urmărește înființarea unei rețele naționale de centre socio-educaționale în care vor fi implementate activități complexe de consiliere, formare, activități educaționale pentru 200 de tineri cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani. Tinerii romi interesați de transmiterea valorilor și principiilor specifice etniei vor fi instruiți folosind conceptul de peer educators.


Accesează: