O copilă în vârstă de doar 11 ani, din Columbia, a dat naştere unei fetiţe. Fata face parte dintr-un trib care se numeşte Wayu.
Atunci când s-a prezentat la spital, fetiţa se plângea de dureri abdominale foarte puternice, iar medicii au constatat că suferea de o hemoragie, aşa că au decis să facă operaţia de cezariană pentru a evita orice fel de riscuri, atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş.
Bebeluşul s-a născut având greutatea de 2,26 kg şi într-o stare de sănătate perfectă.
Tatăl bebeluşului rămâne încă o enigmă pentru autorităţile locale. Din primele cercetări, cel mai probabil este vorba de un băiat în vârstă de 15 ani, cafe face parte din acelaşi trib. O altă variantă a autorităţilor este cea a unui bărbat de 30 de ani.
Ironic este faptul că autorităţile locale nu le vor putea face nimic celor vinovaţi de traumele fizice dar şi psihice prin care a fost nevoită să treacă fetiţa deoarece tribul respectiv are autonomie.
Cea mai tânără mamă din lume
Deşi este un caz şocant cel al tinerei mămici din Columbia, este încă departe de a bate recordul celei mai tinere mămici din lume. Aceasta provenea din Peru şi a născut la vârsta de doar 5 ani, pe 14 mai 1939.
Este cazul celei mai tinere fete care a devenit mămică vreodată. Fata se numea Lina Medina, iar atunci când burta a început să îi crească, părinţii ei credeau că are un şarpe în interiorul ei şi au dus-o pe la mai mulţi vraci.
Cazul a fost înregistrat de către Academia Americană de Obstetrică şi Ginecologie.
Din fişa fetei rezultă că menstruaţia îi venise la doi ani şi opt luni, iar la trei luni a avut păr pubian. Copilul căreia i-a dat naştere a murit la vârsta de 40 de ani.