Evenimentul Zilei > Social > ANCHETĂ ÎN SPITAL. O fetiță a murit la două luni după ce a fost mușcată de un câine
ANCHETĂ ÎN SPITAL. O fetiță a murit la două luni după ce a fost mușcată de un câine

ANCHETĂ ÎN SPITAL. O fetiță a murit la două luni după ce a fost mușcată de un câine

O fetiță de cinci ani din județul Bacău a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a fost mușcată de un câine în luna decembrie. Fetița avea simptome specifice rabiei, însă medicii nu au vaccinat-o împotriva acestei boli imediat după incident.

Fetița a ajuns de două ori la Spitalul Județean din Iași, însă medicii nu i-au administrat vaccinul anti-rabic, necesar în astfel de cazuri. În ultimele zile, starea copilei s-a agravat și a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
Ea avea simptome specifice turbării, boala urmând să fie confirmată în baza rezultatelor analizelor care fuseseră trimise la un laborator de specialitate din București. Între timp, copila a murit, iar medicii de la spitalul unde a fost adusă ultima oară își acuză colegii de malpraxis.
 "Din păcate, de rabie se moare întotdeauna, chiar şi la şase luni de la incident. Fetiţa a ajuns la noi în stare foarte gravă şi a stat internată la Terapie Intensivă. Tragem un semnal de alarmă şi le recomandăm oamenilor să se vaccineze chiar dacă au fost muşcaţi de un animal domestic", a declarat directorul Spitalului de Boli Infecțioase, Carmen Dorobăț.
Direcția de Sănătate Publică a demarat deja o anchetă pentru a stabili dacă medicii și-au făcut datoria la prima internare.