Evenimentul Zilei > International > O femeie de 80 de ani a murit, după ce un paznic s-a recomandat a fi medic. Pedeapsă grea pentru impostor
O femeie de 80 de ani a murit, după ce un paznic s-a recomandat a fi medic. Pedeapsă grea pentru impostor

O femeie de 80 de ani a murit, după ce un paznic s-a recomandat a fi medic. Pedeapsă grea pentru impostor

O femeie de 80 de ani din Pakistan a murit, după ce un paznic s-a recomandat a fi medic și a operat-o.
Shameema Begum, în vârstă de 80 de ani, a decedat după ce a fost operată de un paznic al unui spital din Pakistan, care s-a recomandat drept cadru medical.
Intervenția a avut loc la una dintre cele mai mari unități sanitare guvernamentale din statul asiatic, iar bărbatul care a susținut intervenția medicală a fost arestat de către organele competente. În ajutorul lui a venit și un alt angajat al spitalului, care l-a ajutat pe durata operației – acesta a fost suspendat din funcția pe care o deținea.

Paznicul a tratat mai mulți pacienți

Un agent de securitate de la spitalul guvernamental Mayo din Lahore, Pakistan, pe numele său Muhammad Waheed Butt, s-a recomandat drept medic și s-a oferit să o ajute pe Shameema Begum, o femeie în vârstă de 80 de ani, care avea nevoie de o intervenție chirurgicală la spate.

Conform presei internaționale, cazul femeii sus amintite nu a fost unul singular, paznicul tratând mai multe persoane în cadrul unității medicale. De asemenea, el efectua și vizite în scop medical, la locuințele pacienților.

„Butt a mai pretins în trecut că este medic și a făcut vizite la domiciliu și altor pacienți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției din Lahore, Ali Safdar.

Femeia operată de paznic a murit 

Familia pacientei pe nume Shameema Begum a relatat oamenilor legii că pacienta a fost transportată la spital pe data de 17 mai. În aceeași zi, ea a fost programată pentru o intervenție chirurgicală la nivelul spatelui, după ce un bărbat pe nume Muhammad Waheed Butt s-a recomandat drept medic. Astfel, rudele femeii i-au achitat presupusului cadru medical operația.

După intervenția chirurgicală, starea de sănătate a femeii a început să se înrăutățească. Familia a mai dus-o pe pacientă la spital, pentru a i se schimba pansamentul. În cadrul unei vizite la unitatea medicală din Pakistan, membrii familiei au aflat că nu există niciun medic pe nume Muhammad Waheed Butt și că acesta a lucrat, de fapt, ca paznic al unității sanitare.

La două săptămâni după intervenție, pacienta în vârstă de 80 de ani a decedat. Trupul pacientei urmează să fie examinat de către medicii legiști, pentru a se stabili cauzele morții.

Bărbatul care a efectuat operația a fost arestat de către oamenii legii. Un alt angajat al spitalului, care l-a ajutat pe impostor să susțină intervenția medicală, a fost suspendat din funcția pe care o deținea, potrivit independent.co.uk.