O femeie cu uter dublu a născut doi copii care nu sunt fraţi gemeni

O femeie cu uter dublu a născut doi copii care nu sunt fraţi gemeni

Medicii de la un spital din Florida s-au confruntat, săptămâna trecută, cu o situaţie extrem de rară: o femeie cu două utere a născut doi copii. Starea de sănătate a celor doi bebeluşi este foarte bună.

Nathan, unul dintre bebeluşi, cântărea aproape două kilograme şi jumătate, în timp ce sora lui, născută cu două minute mai târziu, avea o greutate puţin mai mare, 2,6 kilograme, informează ABCnews.

Mama lor are o afecţiune rară, numită uterus didelphys, uter dublu sau uter didelf, care afectează aproximativ una din 2.000 de femei din întreaga lume.

La nivelul fetusului, uterul este compus din două tuburi mici. Când fătul se dezvoltă, tuburile se unesc, în mod normal, pentru a forma un organ cavitar mai mare, numit uter. Uneori, acestea nu se unesc complet, iar fiecare dintre tuburi se dezvoltă ca o structură independentă. În această situaţie apare ceea ce este numit uter didelf sau uter dublu. Femeile cu uter dublu duc o viaţă sexuală normală Unele femei au uter dublu şi nu realizează acest lucru niciodată, nici măcar în timpul sarcinii sau după naştere. Fiecare cavitate dintr-un uter dublu duce deseori către propriul său cervix. Unele femei cu uter dublu au şi vagin divizat sau dublu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai multe femei cu uter dublu duc o viaţă sexuală normală, finalizează o sarcină şi au o naştere fără probleme. Totuşi, uneori un uter dublu, dar şi alte anomalii ale structurii uterine duc la infertilitate sau avort spontan. Uterul didelf poate provoca naşterea prematură sau poziţionarea neobişnuită a fătului în uter.