Evenimentul Zilei > Social > O femeie a fost sfâșiată de câinele pe care îl ținea în curte. A ajuns în stare gravă la spital
O femeie a fost sfâșiată de câinele pe care îl ținea în curte. A ajuns în stare gravă la spital

O femeie a fost sfâșiată de câinele pe care îl ținea în curte. A ajuns în stare gravă la spital

Femeia a fost atacată din senin de câinele pe care îl avea în curte, în momentul în care i-a dus mâncare. A fost salvată în ultimul moment de vecinii care i-au auzit strigătele de ajutor.

O bătrână de 90 de ani, din județul Dâmbovița a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacată de propriul câine, un maidanez pe care îl luase de pe stradă și îl ținea în curte.

Răni grave

Incidentul s-a petrecut vineri, iar potrivit martorilor animalul nu mai fusese agresiv până acum. Femeia s-a dus să îl hrănească ca de obicei, dar acesta s-a năpustit asupra ei și i-a sfâșiat fața și brațele. Țipetele femeii i-au alertat pe vecini care au intervenit rapid și au reușit să o salveze de la moarte.

Victima a fost transportată cu un eclicopter SMUD la Spitalul Floreasca din București. Ea a fost internată la Secția de Terapie Inensivă. Poliția a anunțat că a început o anchetă în acest caz.

Incidentul vine la două săptămâni de la moartea Anei Oroș, femeia care a fost sfâșiată de o haită de câini în zona lacului Morii din București. Autoritățile și-au pasat recirpoc răspunderea cu privire la tragedie. Nici în Dâmbovița situația nu stă altfel. Autoritățile nu au nicio soluție când vine vorba despre câinii maidanezi.

Doar amenzi

Reprezentanții Biroul pentru Protecţia Animalelor din Dâmbovița au anunțat doar că au aplicat șapte amenzi pentru încălcări ale legii privind câinii agresivi și cei fără stăpăn.

„Poliţiştii au aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a anunțat IPJ Dâmboviţa.

Una dintre amenzi a fost aplicată unui bărbat de 41 de ani, din localitatea Zidurile, proprietarul unor câini periculoşi, pentru că acesta nu şi-a îndeplinit obligaţia de a microcipa animalele şi de a le înregistra la Asociaţia Chinologică Română. O altă femeie a primit amendă pentru că nu a microcipat și nici nu a stelizat câinii din gospodărie, dar și pentru că îi lăsa să umble liberi pe domeniul public, potrivit adevarul.ro. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: