UPDATE 18.23: A dus copii la mall pentru o ultima masă
Vasile Bodea, patronul firmei de taximetrie Diesel Taxi a povestit pentru EVZ care a fost posibilul motiv care l-a determinat pe Nicolae Lăpuște să își omoare copii și apoi să se sinucidă.

„Domnule, era un om tare bun. Nu cred că a fost în stare să facă așa ceva. Eu cred că a intrat în depresie după ce femeia cu care trăia l-a părăsit. Din câte am aflat de la Poliție, luni a fost la soacra lui și a luat copiii. Apoi a fost la dentist după care s-a dus la Polus Center. Aici s-a întâlnit cu un alt coleg taximetrist, care l-a întrebat ce face în zonă iar el a răspuns că a venit cu copiii ca să le facă poftele. Apoi a mers spre Mărișel, la hidrocentrala de acolo", a spus Vasile Bodea.

Bărbatul era cunoscut ca un tată grijuliu. Taximetrisul Nicolae Lăpuște avea și datorii la bancă, susțin polițiștii clujeni, fapt ce a accentuat problemele din căsnicie.

Patronul firmei de taxi mai spune că după ce a dus copiii la lacul de acumulare, Klaudia Nagy, femeia cu care trăia în concubinaj, a fost sunată pe telefonul mobil de către fiul mai mare al lui Lăpuște. „Copilul i-a spus că a găsit acasă un film înregistrat în care spunea că se va sinucide. Când a auzit vestea, femeia a dat alarma, a sunat Poliție și au început căutările", a mai spune Bodea.

UPDATE 16.00 A lăsat mesaj că nu vor mai fi găsiţi niciodată

O dramă incredibilă s-a petrecut în Cluj Napoca. Un bărbat în vârstă de 48 de ani este bănuit că și-a înecat cei doi copii după care s-a sinucis.

Nicolae Lăpuște este suspectat de către soție și de către polițiști că și-a dus cei doi copii, un băiat de 15 ani, suferind de o afecțiune psihică, și fetița de trei ani, în zona lacului Tarnița, unde i-a înecat iar apoi s-a sinucis.

Polițiștii clujeni au efectuat azi mai multe căutari în zona lacului Tarnița și au descoperit mașina bărbatului în care se aflau hainele și jucăriile fetiței de trei ani.

Polițiștii clujeni iau în considerare cea mai groaznică variantă și anume a crimei urmată de sinucidere. Comisarul șef Cristian Pintea de la IPJ Cluj susține că pompierii au căutat fundul lacului dar nu au reușit să găsească cele trei persoane dispărute.

„Luăm în calcul varianta sinuciderii. La plecarea de-acasă, bărbatul a lăsat un mesaj filmat pe o cameră de luat vederi, în care-și lua rămas bun și amenința familia că nu îi va mai găsi niciodată. Acum vom lua legătura cu scafandrii de la Târgu Mureș pentru a putea căuta și sub gheață", a spus comisarul Pintea.
Mama caută un ajutor disperat pe Facebook: „Fetiţa mea a dispărut de 14 ore”

Bărbatul, taximetrist, şi-a parcat maşina în pădure şi a dispărut cu copiii în Lacul Tarniţa. Fetiţa avea 3 ani (foto), iar băiatul 15 ani. De la mașina abandonată și până la lac există urme ale unor persoane care se îndreaptă spre apă. De aici și ipoteza că bărbatul și-a ucis copii și apoi s-a sinucis.

Lacul de acumulare de la Tarnița este cunoscut pentru faptul că nu lasă să iasă la suprafață trupurile persoanelor care se îneacă.

Anul trecut, trei localnici au căzut în apa adâncă și s-au înecat. Nu au mai fost găsiți nici în ziua de azi.

Concubina taximetristului, Klaudia Nagy, a lăsat un mesaj pe Facebook prin care cere ajutorul tuturor celor care au o informație. "Vă rog să distribuiți, fetița mea e dispărută deja de 14 ore. Dacă ați văzut-o cumva vă rog să sunațila 0747011445 sau la 112", a scris femeia.


Sursa: FACEBOOK

Acum lacul Tarnița este acoperit de un strat gros de gheață. Pompierii au căutat în zona unde a fost găsită mașina lui Lăpuște începând de luni seara. „Este gheață pe lac și condițiile sunt foarte grele. Scafandrii nu au putut să intre în apă. Apa este foarte rece și podul de gheață în unele locuri are și 30 de centimetri. Se va decide în continuare cum se va acționa dar totul va fi în funcție de condițiile meteo", a spus plutonierul major Constantin Greblă de la ISU Cluj.