Evenimentul Zilei > Sport > O echipă de baschet din China a fost EXCLUSĂ din campionat, iar jucătoarele trimise într-o tabără MILITARĂ
O echipă de baschet din China a fost EXCLUSĂ din campionat, iar jucătoarele trimise într-o tabără MILITARĂ

O echipă de baschet din China a fost EXCLUSĂ din campionat, iar jucătoarele trimise într-o tabără MILITARĂ

Clubul chinez de baschet Heilongjiang Chenneng a fost exclus din competiţia internă, iar sportivele au fost trimise într-o tabără militară.

Conform jucătoarei franceze Isabelle Yacoubou, care a plecat de la formaţia chineză, pentru a a juca din nou la formaţia Schio, echipa de baschet feminin a clubului Heilongjiang Chenneng a fost evaporată din campionat.

"Echipa mea a fost suspendată din campionatul feminin chinez", a scris jucătoarea pe blogul ei, găzduit de site-ul de informaţii Huffington Post.

În vârstă de 28 de ani, baschetablista din Hexagon a sosit în China în luna septembrie şi a mărturist că echipa asiatică a exclusă din cauza unui joc disputat la mijlocul lunii septembrie.

Atunci, ea şi cu coechipierele sale au refuzat să joace contra adversarelor în finalul partidei, considerând că arbitrii le-au favorizat pe jucătoarele de la Bayi, echipa armatei chineze. 

În finalul întâlnirii, atunci când franţuzoaica era pe bancă, echipa sa conducea cu un avans de două puncte. "Totuşi mai erau 0,6 secunde de joc. (…) Pivotul advers a primit mingea, a controlat-o şi a aruncat, marcând. Arbitrii au validat coşul. Din nou egalitate. Problema este că această secvenţă de joc este imposibil de realizat într-un interval de timp atât de scurt", a explicat Yacoubou.

Imediat jucătoarele de la Heilongjiang Chenneng au protestat, însă arbitrii "şi-au pierdut răbdarea şi ne-au ordonat să jucăm prelungirile sau să declarăm forfait", a mai scris franţuzoaica.

"Clubul nostru a făcut plângere, prezentând imaginile ca dovezi. Nu numai că nu a fost examinată sesizarea noastră, dar Liga a luat unilateral decizia de a ne interzice participarea în campionat pentru restul sezonului. Antrenorul nostru a fost suspendat doi ani. Coechipierele mele au fost pedepspite cu un stagiu pe termen nedeterminat într-o tabără militară", a povestit Yacoubou.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: