Rusia și-a consolidat apărarea antiaeriană de lângă România. O nouă divizie dotată cu sisteme Pantsir S1 a intrat în serviciu în Crimeea

Rusia și-a consolidat apărarea antiaeriană de lângă România. O nouă divizie dotată cu sisteme Pantsir S1 a intrat în serviciu în Crimeea

Rusia și-a consolidat apărarea antiaeriană din peninsula Crimeea cu sisteme suplimentare de rachete de tip Pantzir S1 cu rază medie de acțiune, relatează agenția rusă de știri Interfax.

Noua divizie a intrat în serviciu activ  în Crimeea în luna decembrie a anului 2018, a declarat ofițerul de presă al districtului militar de sud al armatei ruse citat de Interfax.

Noile sisteme antiaeriene Pantsir S1 au fost folosite în exercițiile militare din Crimeea care au simulat apărarea  împotriva rachetelor de croazieră și a vehiculelor aeriene fără pilot. În timpul exercițiilor, au fost distruse peste 100 de ținte. Ministerul rus al Apărării a declarat anterior faptul că în peninsula  Crimeea are poziționate efective militare care pot asigura protecție împotriva tuturor amenințărilor.

În luna noiembrie a anului 2018, Rusia a dislocat o a patra divizie dotată cu sisteme anti-rachete S-400 în localitatea Dzhankoy, situată în nordul peninsulei, la aproximativ 30 de kilometri de granița ucraineană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul rus al Apărării a înființat acum trei noi divizii S-400 în Crimeea: una staționată  în orașul Feodosia în ianuarie 2017, alta în Sevastopol în luna  ianuarie 2018 și o a treia în localitatea  Yevpatoria în septembrie 2018.

Pantsir S1 este un sistem adăugat relativ recent la panoplia antiaeriană a Rusiei. Dezvoltarea acestui sistem antiaerian a început în anii 90, a fost introdus in serviciu activ in urma cu patru ani. Țintele principale ale sistemului Pantsir sunt aeronavele care zboară la altitudini medii si mici precum dronele sau rachetele de croaziera. Este un sistem antiaerian cu rază scurtă și medie, care are în dotare atât tunuri automate de calibru 30mm cu tragere rapidă, pentru tragere asupra unor ținte aflate în apropiere, cât si rachete destinate lovirii unor ținte aflate la distanțe medii de până la 20 de Km.