O companie din România, medaliată pentru două invenții la cea de-a 48-a ediție a Expoziției Internaționale de Invenții de la Geneva
- Ramona Rotaru
- 10 mai 2023, 20:50
Ediția a 48-a a Expoziției Internaționale de Invenții de la Geneva s-a desfășurat în perioada 26-30 aprilie 2023. O firmă din România a reușit să impresioneze cu două invenții, fiind medaliată pentru ele. S-au obținut brevete naționale și internaționale.
Compressor Pump Industrial S.R.L., compania inginerului Prodan Marian, a participat la cea de-a 48-a ediție a Expoziției Internaționale de Invenții de la Geneva, desfășurată în perioada 26-30 aprilie 2023, sub steagul României. Două dintre invențiile companiei românești au fost medaliate, prind brevet atât național cât și internațional.
Prima invenție a inginerului Prodan Marian medaliată la Geneva este „Compresorul orizontal de gaze cu piston cu autoridicare”. Acesta are aplicabilitate pentru compresoarele de gaze cu piston din rafinării, industria petrochimică, comprimare și înmagazinare de gaz metan, industria chimică. Invenția medaliată la Geneva are ca rezultat prelungirea duratei de funcționare continuă a compresoarelor de 4-5 ori, cu reduceri de costuri foarte mari la piese de schimb, mentenanță, reparații și pierderi de producție. „Compresorul orizontal de gaze cu piston cu autoridicare” a obținut brevete naționale și internaționale în SUA, EU, UK și Elveția.
Două invenții românești, medaliate la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva
A doua invenție pe care compania românească Compressor Pump Industrial S.R.L. a prezentat-o la Geneva și a fost medaliată este „Aparatul de ionizare a apei în flux continuu cu ioni metalici din aur, argint, zinc și magneziu”. Aceasta are aplicabilitate industrială pentru tratarea apei potabile, de încălzire sau de răcire cu ioni de zinc și magneziu cu efect anticalcar și anticoroziune, ioni de aur și argint cu efect igienizant și de prevenire a îmbolnăvirilor. Aceste patru metale au clasificare europeană de suplimente alimentare, admise pentru consumul uman, cu efecte benefice asupra sănătății. Pentru această invenție medaliată la Geneva s-a obținut brevet național și s-a depus cerere de brevet european.
Evenimentul de la Geneva a reunit inventatori, oameni de știință, oameni de afaceri, producători, finanțatori, comercianți din 45 de țări. În cadrul lui, profesioniștilor și publicului larg le-au fost prezentate peste 1000 de invenții și inovații. Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva s-a desfășurat sub patronajul guvernului federal elvețian, al statului, orașului Geneva, Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) și al Federației Internaționale a Asociațiilor Inventatorilor (IFIA).