O companie celebră şi-a plătit angajații cu salarii calculate greșit. Gigantul va plăti restanțe de 430 de milioane de dolari

Cota unică.Sursa foto: Arhiva EVZ

Compania minieră BHP a recunoscut că datorează până la 430 de milioane de dolari restanțe după ce a „calculat greșit” salariile angajaților din toată ţara mai bine de un deceniu.

Compania minieră BHP din Australia susține că a calculat greșit salariile foștilor și actuali angajați din toată țara. Erorile s-au produs timp de 13 ani, iar compania va plăti aproape 430 de milioane de dolari pentru a rezolva problema.

Aproximativ 28.500 de angajați au primit mai puține zile de concediu decât aveau dreptul, a arătat o verificare efectuată de companie. De asemenea, 400 de lucrători nu au primit indemnizațiile suplimentare cuvenite „din cauza unei erori”.

Concediul mediu pierdut a fost de șase zile per angajat şi de 170.000 de zile în întreaga companie

Unii angajați afectați și-au dedus în mod incorect concediul în sărbătorile publice australiene, a constatat compania. Drept urmare, li s-a datorat în medie șase zile de concediu.

„Ne pare rău pentru toți actualii și foștii angajați afectați de aceste erori. Acest lucru nu este suficient de bun și nu se încadrează în standardele pe care le așteptăm la BHP. Lucrăm pentru a remedia aceste probleme, cât mai repede posibil", a adăugat ea", a declarat Geraldine Slattery, președintele Australiei BHP.

Compania minieră BHP este cea mai mare din lume

De asemenea, compania a comandat o „modernizare a sistemelor sale de salarizare. BHP are sediul central în Melbourne și este cea mai mare companie minieră din lume. Are aproximativ 80.000 de angajați în diferite locuri din lume, inclusiv la Escondida în Chile, care este cea mai mare mină de cupru din lume.

De asemenea, aproximativ 400 de angajați actuali și foști din cadrul companiei BHP de la Port Hedland nu au primit nici indemnizații suplimentare din cauza unei erori a contractelor de angajare.

Uriașa gafă iese la iveală în timp ce BHP se pregătește să lupte împotriva guvernului albanez și a sindicatelor pentru aceeași politică controversată de muncă şi aceleași salarii.

Ministrul Ocupării Forței de Muncă și Relațiilor la locul de muncă, Tony Burke, a reacționat: „Chiar săptămâna trecută, BHP a încercat să ne asigure că practicile lor de angajare au fost impecabile și că guvernul nu ar trebui să fie îngrijorat cu privire la salariile angajaților”, a declarat ministrul, potrivit dailymail.co.uk.