Evenimentul Zilei > Actualitate > O companie caută voluntari care să-și împrumute fața unor roboți umanoizi. Plătește o avere pentru acest lucru
O companie caută voluntari care să-și împrumute fața unor roboți umanoizi. Plătește o avere pentru acest lucru

O companie caută voluntari care să-și împrumute fața unor roboți umanoizi. Plătește o avere pentru acest lucru

O firmă de tehnologie intenționează să plătească 150.000 de lire sterline unui voluntar curajos care va accepta să-și împrumute fața roboților dezvoltați de companie. Aceștia vor lucra în spațiile publice, în hoteluri, restaurant sau aeroporturi.

Ideea de a-ți împrumuta chipul unui robot pare desprinsă dintr-un scenariu al unui episod din cunoscutul serial Black Mirror. Însă este pe cale să se transforme în realitate.

Promobot este un producător de roboți, cu sediul la New York, cunoscut pentru roboții umanoizi pe care îi realizează și care sunt înfiorător de realiști. Roboții săi sunt deja folosiți în 43 de țări, unde îndeplinesc o mulțime de roluri, de la administrator la promotori, consultanți, ghizi și concierge.

Acum compania caută o persoană cu o figură jovială, prietenoasă, care să fie împrumutată unui model de robot asistent. Mașinăria a fost comandată de o companie americană anonimă și va fi folosit în aeroporturi, centre comerciale și magazine de retail din America de Nord și Orientul Mijlociu, după cum relatează dailymail.co.uk.

sursa foto. dailymail.co.uk

Promobot oferă o avere în schimbul feței

Pentru acesta, conducerea companiei este dispusă să ofere un premiu de 150.000 de lire sterline (200.000 de dolari) curajosului care este dispus să cedeze drepturile de utilizare a feței sale pentru totdeauna. Noii roboți umanoizi vor fi utilizați în hoteluri, centre comerciale și aeroporturi începând din anul  2023.

sursa foto. dailymail.co.uk

„Compania noastră dezvoltă tehnologie în domeniul recunoașterii faciale, precum și a vorbirii, a navigației autonome, a inteligenței artificiale și în alte domenii ale roboticii. Din 2019, producem și furnizăm în mod activ roboți umanoizi pe piață. Noii noștri clienți doresc să lanseze un proiect la scară largă și, în acest sens, trebuie să licențieze un nou aspect al robotului pentru a evita întârzierile legale. Un robot cu o nouă înfățișare își va începe activitatea în 2023, iar fața persoanei selectate va fi împrumutată acestuia”, e arată într-un comunicat al Promobot.

Nu este prima dată când un producător de robotică se oferă să plătească cuiva pentru drepturile asupra feței sale. În 2019, o altă firmă de robotică neidentificată a oferit o recompensă de 100.000 de lire sterline unui voluntar pentru utilizarea feței sale.