"O colecţie"de la Bere Gratis

"O colecţie"de la Bere Gratis

Bere Gratis şi-a adunat cele mai frumoase balade din cei 12 ani de carieră pentru a le oferi fanilor"O colecţie", noul album al trupei, lansat de curând printr-un concert la Teatrul Naţional din Bucureşti.

"O colecţie" conţine atât hituri pe care formaţia le-a lansat în perioada 1998-2010, cât şi două piese noi: "Stai pe acelaşi drum" şi "Flori de câmp la fereastră".

Rapperul Guess Who a fost primul care a urcat pe scenă, pentru a cânta alături de Mihai Georgescu, solistul trupei, fiind urmat apoi de Smiley. Paula Seling, artista care a reuşit în 2010 să claseze România pe locul trei la Eurovision, a răspuns, la rândul ei, invitaţiei de a lua parte la eveniment.

Momentul de maximă tensiune s-a consumat o dată cu apariţia lui Gheorghe Zamfir. "Duetul" dintre Miţă şi maestrul Zamfir a fost de departe cea mai mare surpiză a serii. "Ce distracţie, ce mişto", cu Robert Turcescu la chitară, a făcut ca întreaga sală să vibreze pe ritmurile unei piese ce cândva a fost "imnul " unei generaţii de tineri rockeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bere Gratis, o formaţie care se pierdea cândva printre nenumăratele trupe apărute după ‘90, a reuşit să-şi contureze o identitate şi să reziste pe piaţa muzicală autohtonă.

În prezent, trupa doreşte să cucerească şi publicul din străinătate: "Până acum nu ne-am gândit foarte serios să ne promovăm piesele şi pe plan internaţional, ne-am preocupat mai mult de fanii din ţară, dar probabil de acum înainte vom lua în calcul şi acest lucru. Dacă vom primi o astfel de propunere de ce nu", declară artistul.

O istorie de succes Formaţia Bere Gratis a fost înfiinţată în 1998 de Mihai Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) şi Marius Dobre (chitară), trei băieţi ce cântau la acea vreme în formaţia "Ghost". Împreună cu Mihai Suciu (tobe) şi Marius Mirea (bass) au pus bazele unei noi formaţii pe care au numit-o Bere Gratis.

Primele înregistrări au fost făcute în ultima parte a anului 1998, iar piesa "Fără ruşine" a apărut pe compilaţia "Tu poţi fi vedeta" (la A&A Records). Primăvara anului 2000 marchează semnarea primului contract de producţie (cu casa de discuri Nova Music Entertainment) şi apariţia pe piaţă a primului album, "De vânzare". Piesa "Ce mişto", primul single de promovare al acestui album, intră ulterior în listele heavy-rotation ale radiourilor. În 2001 apare şi albumul cu numărul doi al trupei "Vino mai aproape", album prin care formaţia se impune în peisajul muzical pop-rock românesc.

În toamna anului 2004, este lansat "Post Restant", al patrulea album al trupei. Pe 29 aprilie 2006 se lansează videoclipul primului extras pe single de pe viitorul album, piesă intitulată "Speranţa din priviri", iar două luni mai târziu formaţia lansează printr-un concert la Music Club din Bucureşti, E.P.-ul "Ediţie de buzunar" "Revoluţie de catifea" este un alt album al trupei, care a apărut pe piaţă în luna decembrie a anului 2007 şi s-a bucurat de un mare succes. La mijlocul lui iunie 2009 a apărut albumul "Bere Gratis - Live X", un dublu CD audio înregistrat cu ocazia concertului aniversar din februarie. Piesa care promovează acest nou material marca Bere Gratis este "Gloria".

În cadrul Festivalului Internaţional "Cerbul de aur 2009", două piese din repertoriul Bere Gratis s-au auzit în secţiunea Interpretare. Rusul Nikolay Demidov a ales "Curcubeu", iar estonianul Rolf Jr. a cântat într-o manieră originală piesa "În braţe". Luna decembrie a aceluiaş an, îi aduce pe cei de la Bere Gratis, pe "Marile ecrane", discul conţine, pe lângă "Vacanţă la Roma" şi "Gloria", încă opt piese nou-nouţe şi un remix.