Lance Armstrong, unul dintre cei mai controversați spotivi din istorie, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru ESPN despre viața sa. Fostul ciclist, care a câștigat de șapte ori Turul Franței, apoi a fost prins într-un uriaș scandal ce a vizat dopajul, a vorbit despre copilăria nefericită. Tatăl său vitreg l-a educat cu brutalitate, iar mama nu s-a implicat în creșterea lui Lance.

„Terry (n.r. – tatăl vitreg) era cam teribil. Dacă lăsam un sertar deschis, scotea o padelă și mă zdrobea în bătaie”, spune Lance, care constată: „E un miracol că nu am ajuns criminal în serie”.

„Lance nu ar fi fost campionul de astăzi fără mine, fiindcă eu l-am strunit. L-am strunit ca pe un animal, lucru pe care îl regret. Dacă i-am implementat mentalitatea asta să câștige cu orice preț”, a explicat tatăl vitreg al fostului ciclist.

Armstrong a explicat de ce nu și-a schimbat numele. Pe tatăl său biologic îl chema Gunderson. „Deja devenisem cineva, aveam o carieră, un brand, cum vreți să îi spuneți. În plus, îmi place numele Lance Armstrong. Mi se pare un nume bun. E mai bun decât Lance Gunderson, care e un nume cam ciudat.”