Galeria Romană vă invită marți, 7 iunie 2016, la ora 19.00, la lansarea albumului de fotografie „Loving Romania” al artistului vizual Mugur Vărzariu.

Acesta este un renumit fotograf documentarist care surprinde, cu emoție, în imaginile sale, realitatea vieții celor mai vulnerabili dintre semenii noștri. Prin munca sa necontenită, doar cu ajutorul ideilor și al unui aparat de fotografiat, Mugur încearcă, cu viziune și emoție, să transmită către toți românii, și nu numai, un mesaj de nediscriminare și toleranță. Prin puterea exemplului, Mugur este avocat al schimbării, un model de urmat de toți cei care își doresc ca, prin propriile fapte, să transforme în bine lumea în care trăim.

Ajutor pentru cei vulnerabili

Munca lui de artist fotograf din ultimii trei ani acoperă subiecte delicate în societatea românească: sărăcia și intoleranța. De unul singur, de cele mai multe ori ca voluntar, pentru Mugur nu există satisfacție mai mare decat aceea de a veni în ajutorul celor vulnerabili, marginalizați, discriminați. Datorită eforturilor sale neobosite, multe comunități vulnerabile, din diverse colțuri ale țării, au încă un acoperiș deasupra capului.

Albumul „Loving Romania” reprezintă o călătorie vizuală și surprinde esența tradițională și autentică a României pe trei dimensiuni definitorii: oameni, locuri și mâncare. Este o colecție despre oameni, locuri impresionante, obiceiuri și micile bucurii ale vieții.

De la marketing la fotografie

Academia de Studii Economice, EMBA-ul, trei ani de drept și peste 16 ani de marketing și strategie au contribuit la formarea lui Mugur în spiritul identificării și înțelegerii problemelor de orice fel, precum și la a găsi soluții. Munca lui este vizibilă, tangibilă, reală. Combinația de idei, cuvinte și imagini face din Mugur un adversar redutabil pentru toți cei ce încalcă drepturile fundamentale ale omului.


FOTO: Mugur VărzariuAlbumul va fi lansat la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, Piața Romană, București.