Evenimentul Zilei > Actualitate > O călătorie în jurul lumii în pași de dans și balet
O călătorie în jurul lumii în pași de dans și balet

O călătorie în jurul lumii în pași de dans și balet

Fundația Nadia Comăneci a pus în scenă o călătorie prin lume, în pași de dans și balet. Fundația Nadia Comăneci a organizat, înaintea Zilei Copilului, spectacolul ”Feeria Dansului”, ajuns la cea de-a V-a ediție și având ca temă ”Feeria prin Lume”. Evenimentul a avut loc în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor și a reunit pe aceeași scenă aproape 230 de copii de 3-12 ani, participanți la cursurile de dans și balet în cadrul programului MiniMe al Fundației Nadia Comăneci, precum și membri ai Corului MiniMe inițiat în cadrul aceluiași proiect.

Feeria Dansului prin Lume

Palatul Național al Copiilor, București, Sala Mare. Forfotă mare în foaierul, devenit neîncăpător. Zeci de copii, părinți și bunici, gata de o seară magică. Costume colorate, deosebite. Copii veseli, nerăbdători.

Făcându-ți greu loc printre ei, puteai ghici unele locuri în care povestea îi va purta pe spectatori. Costume în culorile steagului Franței. Câțiva mici ”africani”. Cocuri prinse cu bețe tipice pentru servirea mesei în China. Volane spaniole. Doar câteva indicii care îți sporeau curiozitatea și dorința de a urmări până la capăt spectacolul pus în scenă de echipa Fundației Nadia Comăneci.

”Cu fiecare spectacol, propunem o nouă poveste. Anul acesta, vă invităm într-o călătorie prin lume, în pași de dans și balet”, a explicat Viviana German-Potlog, coregraful spectacolului și coordonatorul celor 10 grupe de dans și balet implicate în spectacol. Tot de la ea am aflat că fiecare dintre cele 10 grupe reprezintă o altă țară sau regiune – America, Africa, India, China, Franța, Italia, Spania, Cehia, Rusia și Romania – atât prin muzică, dar și prin costumele atent alese de coregraful copiilor.

”Am ales melodiile reprezentative pentru regiunile respective, dar am gândit coregrafiile pe profilul copiilor din fiecare grupă, să le placă, să li se potrivească. Iar pentru costume am mers pe stilul tradițional, specific țării respective, într-o notă modernă, adecvată coregrafiilor de dans modern și balet clasic”, a precizat coregraf Vivi, așa cum o strigă toți copiii pe care îi antrenează.

Fiecare dintre cele 10 grupe au încântat prin expresivitate și eleganță și au transmis energie și bucurie pură, fiind răsplătite cu ropote de aplauze. Cei mai încântători au fost și cei mai mici dintre participanți, care la doar 3 – 4 ani au impresionat prin gingășie, dăruirea cu care își executau coregrafiile și iubirea cu care își urmăreau cu privirea coregraful.

De altfel, a fost evident că fiecare dintre cei peste 200 de copii de la cursurile de dans și balet ale Fundației Nadia Comăneci își admiră cu toată inima profesorul, la finalul spectacolul toți urcând pe scenă și dăruindu-i lui Vivi câte un trandafir alb și nenumărate îmbrățișări.

Invitat în deschidere: Corul MiniMe

Invitat special în cadrul spectacolului a fost Corul MiniMe, corul de copii condus de Teodora Smărăndoiu care a și deschis Feeria Dansului – Ediția a V-a. Corul MiniMe a spart gheața cu o interpretare a capella, urmată de trei colaje pline de energie, printre care și un colaj internațional cuprinzând refrene ale unor melodii celebre precum ”Yellow submarine”, ”Volare”, ”On va danser” și ”Happy”, introducându-i astfel pe spectatori în călătoria internațională care urma, în pași de dans și balet.

”Este pentru prima dată când interpretăm pe scenă o melodie a capella sau un colaj în trei limbi străine. A fost o provocare pentru noi, dar sunt foarte mândră de copii, pentru că au reușit să facă față emoțiilor și să-și pună în valoare vocile minunate”, a declarat Teodora Smărăndoiu, coordonatorul Corului MiniMe.

Toți copiii prezenți pe scenă au fost răsplătiți pentru performanța lor cu diplome, trofee și cadouri oferite cu sprijinul partenerilor acestui eveniment – Alka, Boromir, Heidi, SuperMercato, Sanovita, DeSilva – cu brandurile Knoppers, Mamba, Smile Gummi Softies și Werther’s Original, Green Cola, 7Days, Editura Integral, Bondoc & Asociații. Partenerii media ai spectacolului au fost: AlboTech Consulting – care a asigurat și transmisia Live pe Facebook a întregului eveniment, Evenimentul Zilei, Cărticica Practică, Smart & Happy Child și IulianaRoca.ro.

Mesaj de la Nadia Comăneci

În plus, însăși Nadia Comăneci a transmis un mesaj copiilor participanți la spectacol, felicitându-i pentru munca și dăruirea lor și urându-le o vacanță de vară cât mai frumoasă.

”Am pornit această aventură a Feeriei Dansului în 2015. Pe atunci aveam doar 70 de copii pe scenă, iar astăzi de trei ori mai mulți. Dar ceea ce este cu adevărat important de subliniat este faptul că am crescut nu doar numeric, ci și calitatea spectacolului este alta, de la organizare, dar mai ales până la coregrafii și imaginea de ansamblu a întregului spectacol. Totul este la un nivel superior. Și asta doar prin muncă și dragoste pentru copii”, a declarat Iuliana Roca, managerul proiectului MiniMe al Fundației Nadia Comăneci.

”Sunt foarte mândru de realizările fundației. Poveștile frumoase prind viață doar datorită unor oameni speciali ca Vivi sau Iuliana, care se implică trup și suflet în tot ceea ce fac”, de menționat Virgil Munteanu, Vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.