Evenimentul Zilei > Actualitate > O BOMBĂ a EXPLODAT în curtea unui sătean. CAZ ȘOCANT în județul Iași
O BOMBĂ a EXPLODAT în curtea unui sătean. CAZ ȘOCANT în județul Iași

O BOMBĂ a EXPLODAT în curtea unui sătean. CAZ ȘOCANT în județul Iași

O bombă găsită pe câmp a explodat în gospodăria unui ieșean, după ce omul a lovit proiectilul cu ciocanul. Gestul inconștient a condus la rănirea gravă a bărbatului de 50 de ani.

Caz șocant în județul Iași. Un ieșean a găsit un proiectil pe un camp, l-a dus acasă și a început să îl lovească cu un ciocan. Ce a urmat i-a  șocat pe localnici. O explozie urmată de urletele victimei care a fost grav rănită la ambele mâini.

Din primele informații furnizate de Poliția Română reiese că bărbatul din satul Cotîrgaci, comuna Bălțați a găsit, sâmbătă dimineața, pe câmp, în extravilanul localității, un proiectil neexplodat, cel mai probabil din Cel de Al Doilea Război mondial, pe care l-a transportat la domiciliul său.

Acolo, omul a început să lovească bomba cu un ciocan, producând explozia acesteia. Deși a scăpat cu viață, în urma exploziei localnicul a fost rănit grav la ambele mâini. A fost transportat, cu ambulanța, la Spitalul Județean „Sf. Spiridon” Iași.

Polițiștii de la Secția Ion Neculce fac verificări la nivelul secției, sub directa coordonare a șefului acesteia.

Polițiștii recomandă tuturor persoanelor, care gasesc astfel de dispozitive, să nu le atingă și să apeleze, de îndată, numărul unic de urgență 112.