Evenimentul Zilei > Economie > O BANCĂ PREZENTĂ în ROMÂNIA, amendată cu sute de milioane de dolari. A AJUTAT americanii BOGAȚI să își ASCUNDĂ AVERILE
O BANCĂ PREZENTĂ în ROMÂNIA, amendată cu sute de milioane de dolari. A AJUTAT americanii BOGAȚI să își ASCUNDĂ AVERILE

O BANCĂ PREZENTĂ în ROMÂNIA, amendată cu sute de milioane de dolari. A AJUTAT americanii BOGAȚI să își ASCUNDĂ AVERILE

Grupul israelian Leumi Bank va plăti o amendă de 270 milioane de dolari și va furniza numele a peste o mie de clienți pentru a scăpa de urmărirea penală, în Statele Unite ale Americii, scrie AFP, citată de Agerpres.

Banca este acuzată de evaziune fiscală.

Instituția financiară și-a reunoscut vina de a fi ajutat americani bogați să-și ascundă averile în paradisuri fiscale, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție (DOJ) al SUA.

Între 2000 și 2011, angajați ai Bank Leumi Group s-ar fi întâlnit cu americani bogați în hoteluri, grădini publice și cafenele din Statele Unite și întreaga lume pentru a pune în aplicare metode destinate să înșele fiscul american.

Banca, care este o filială a uneia dintre cele mai mari instituții financiare din Israel, Bank Leumi le-Israel, a acceptat de asemenea să furnizeze DOJ peste 1.500 de nume ale clienților ei din SUA. Banca are și în România o sucursală.