O angajată Facebook, salariu uriaș fără să facă nimic: Asta chiar m-a dat pe spate

O angajată Facebook, salariu uriaș fără să facă nimic: Asta chiar m-a dat pe spate Sursa foto: Dreamstime.com

O fostă angajată de la Meta, companie care deține Facebook și Instagram, a declarat că a câștigat sume uriașe de bani fără să facă nimic. Ea a povestit că stătea degeaba, dar că avea o mulțime de benficii.

O fostă recrutoare de la Meta, companie care deține Facebook și Instagram, a povestit că a câștigat 190.000 de dolari pe an fără să facă „nimic”. Maddie Macho a povestit că „îi lipsește” slujba ei în compania despre care spune că plătit-o cu 155.000 de lire sterline (190.000 de dolari) ca să „nu facă nimic”. Ea a mai spus că stătea degeaba, dar că se umplea de bani.

„Când lucram la Meta și eram recrutor și nu se aștepta să angajăm pe nimeni în primele șase luni, chiar și în primul an (...). Asta chiar m-a dat pe spate (...). Am avut atât de multe întâlniri de echipă. De ce ne întâlnim? Nu angajăm pe nimeni! (....)”, a povestit fosta angajată. „Chiar îmi lipsește. Nu făceam cam nimic. A fost frumos”, a încheiat Maddie. Ea mai spus că nu a fost singura angajată care a avut parte de aceste beneficii.

Angajații Meta, plătiți degeaba

Compania Meta, deținută de Mark Zuckerberg, a anunțat că 2023 va fi „anul eficienței”, dar că vor concedia mulți angajați. Este important de precizat că 11.000 de angajați au fost concendiați în luna noiembrie a anului trecut. Patronul Meta le-a transmis persoanelor care au rămas fără un serviciu că „este un moment trist, aici nu este îndoială”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„M-am înșelat și îmi asum responsabilitatea”, a spus Zuckerberg la finalul anului 2022. Efectivele de agajați au crescut cu 27.000 de persoane în 2020 și 2021. În primele luni ale anului trecut au fost angajați 15.000 de oameni.

Mulți angajați au declarat că nu știu dacă vor fi concediați și de ce. Alții au spus că sunt plătiți în continuare, dar că nu fac nimic pentru că șferii lor nu au putut să le organizeze programul. „Sincer să fiu, încă este un haos. Anul eficienței începe cu niște oameni fiind plătiți să nu facă nimic”, a spus unul dintre angajați. Compania a anunțat și că multe jocuri de „middle management” vor fi eliminate.