Nutriţioniştii au decis. Care este cel mai sănătos tip de carne

Carnea de porc şi cea de curcan sunt cele mai sănătoase. Aceasta este concluzia la care au ajuns nutriţioniştii, care au dat şi indicaţii cu privire la modul în care trebuie gătită acestea.

Carnea de porc este bogată în calorii şi are un gust mai bun decât cea de curcan, însă consumul ei în exces nu este in indicat cardiacilor. De asemnea, carnea de curcan trebuie evitată de persoanele care au probleme renale sau cu guta.

În ceea ce priveşte modul de preparare, acestea trebuie gătite dietetic, fără prăjire, la cuptor sau prin sotare. De asemenea, carnea de porc şi de curcan nu trebuie combinate cu cartofi, mămăligă sau orez.

“Și carnea de porc poate fi destul de sănătoasă, pentru că se poate degresa foarte ușor spre deosebire de cea de vită, care are grăsime dispusă pe întregul mușchi. Iar gustul înclină în favoarea porcului”, a explicat nutriţionistul Corina Zugravu, potrivit antena3.ro.