Evenimentul Zilei > EVZ Special > Înainte de nuntă, polițistul din Oravița și-a înfipt cuțitul în inimă, după ce i-a tăiat gâtul iubitei
Înainte de nuntă, polițistul din Oravița și-a înfipt cuțitul în inimă, după ce i-a tăiat gâtul iubitei

Înainte de nuntă, polițistul din Oravița și-a înfipt cuțitul în inimă, după ce i-a tăiat gâtul iubitei

La doar 37 de ani, un polițist de la Poliția Transporturi a pus capăt, în mod crunt, unei relații de iubire în urma căreia s-a născut un copil. Cauza: gelozia!

Acestea sunt primele concluzii ale anchetatorilor. Cornel Hernea și logodnica, Marcela Givada, 33 de ani, au fost găsiți, joi dimineață, morți în casă.

Locuiau în apartamentul unui bloc ANL în Oravița, județul Caraș-Severin. Alerta a fost dată de mama bărbatului care a sunat la 112.

 

Copil de un an, rămas orfan

 Coco și Marci, așa cum îi știau cei apropiați, erau logodiți, au făcut și un copil, o fetiță de un an și două luni și urmau să se căsătorească la vară. Mama era în concediu postnatal de la restaurantul unde lucrase ca ospătăriță. „Abia o așteptam să revină la serviciu, era o colegă minunată. Mai avea câteva luni din concediu. O iubeam. Acum suntem în stare de șoc”, ne-au spus șefii localului.

Tânăra mamă a fost găsită înjunghiată. Avea urme vizibile pe corp: circa 30 de lovituri de cuțit. Toate au țintit zone vitale, dar lovitura din inimă i-a fost fatală, așa cum reiese din constatările criminaliștilor. Procurorii au stabilit că polițistul s-a sinucis după ce și-a omorât iubita. Cercetările efectuate la fața locului au relevat că agentul șef adjunct, care lucra din 2002 la Poliţia Transporturi Oraviţa, a încercat să își taie venele. Apoi, și-a înfipt același cuțit în inimă.

 

Gelozie criminală

Tânărul polițist nu a avut niciodată abateri disciplinare, susțin oamenii legii. „În mod cert e vorba de crimă urmată de sinucidere, pe corpul femeii existând urme de apărare”, a declarat Laura Iancu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin.

Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru EVZ, că tânăra voia să se facă polițistă de frontieră, ca și unele dintre prietenele ei, dar s-a sacrificat de dragul iubitului gelos, și a devenit mamă. El, povestesc sursele EVZ, era extrem de gelos și, mai mult decât atât, deseori călca strâmb. În ultimul timp, scandalurile ajunseseră la ordinea zilei, femeia trăia o dramă, se simțea neiubită și înșelată, iar aceste lucruri le povestise inclusiv colegelor de serviciu.

De faptul că lucrurile nu decurgeau bine în familia tinerilor erau conștienți și părinții lui, drept dovadă mama polițistului, care a sunat imediat la 112 când a văzut că acesta nu răspunde. În momentul tragediei, copilul era la bunicii paterni. Crima a avut loc joi noapte, iar polițistul s-ar fi sinucis dimineața, puțin după ora 7,30, atunci când Cornel a dat un ultim telefon.