Evenimentul Zilei > Politica > Nume grele pe făraş la PSD. Luni este ziua decisivă
Nume grele pe făraş la PSD. Luni este ziua decisivă

Nume grele pe făraş la PSD. Luni este ziua decisivă

La şedinţa de alegeri de la PSD Teleorman, care a avut loc duminică, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că la CEx al PSD de luni, care va avea loc la Parlament, la ora 12:00, se vor lua în discuţie şi propunerile pentru funcţiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall şi Eugen Teodorovici.

De asemenea, Dăncilă a precizat că după CEx al PSD va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Categoric da. Dacă vom hotărî să facem această remaniere. Mai mult decât atât, ştiţi foarte bine că avem două portofolii de vicepremier, pe care le avem cu interimat, şi trebuie să facem numiri şi pe acele două portofolii. Da, vom face mâine şi pe aceste portofolii. Pe parteneriate strategice deja cele 45 de zile se apropie de final”, a declarat Viorica Dăncilă.

În acest context, Dăncilă a mai spus că a vorbit deja cu şeful statului şi l-a anunţat că intenţionează să facă o remaniere guvernamentală, însă nu a discutat despre numele sau portofoliile vizate.

„Am discutat cu preşedintele României doar referitor la aspectul unei remanieri. Am spus că vreau să fac remaniere. Nu am vorbit despre portofolii şi persoane şi cred că nici nu este cazul. Trebuie să vorbesc cu preşedintele după ce înlocuiesc o persoană cu alta să spun pe cine am remaniat şi care este ministerul”, a explicat Dăncilă.

„Pentru a schimba structura Guvernului trebuie să avem vot în Parlament. Dacă vom face o restructurare, avem în calcul şi acest lucru, trebuie ca ea să fie făcută pe obiective foarte precise, să vedem care sunt avantajele acestei restructurări, cum putem să o facem. Nu să venim, cum au făcut alte partide, să restructurăm la 15-17, dar fără nimic, fără să venim cu o notă de fundamentare a acestei decizii. Vrem să fundamentăm foarte bine decizia pe care o luăm”, a conchis Viorica Dăncilă, potrivit dcnews.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.