Nucleara detonată pe piața bancară: deprecierea leului va continua! 2020 aduce Apocalipsa

Nucleara detonată pe piața bancară: deprecierea leului va continua! 2020 aduce Apocalipsa

Deprecierea monedei naționale va continua în același ritm ca până acum.

Românii sunt șocați de viteza cu care euro se apreciază față de moneda națională, dar acesta e doar începutul. Un personaj cu greutate pe piața bancară vorbește despre o adevărată apocalipsă financiară care ar urma să vină în 2020.

Scăderea monedei național nu se va opri, din contră! Leul românesc va continua să se deprecieze față de euro din cauza presiunii exercitate de deficitele de cont curent şi bugetar. Din acest motiv un tsunami va lovi economia în viitorul apropiat.

Adrian Codîrlaşu, președintele Asociaţiei Profesioniștilor în Investiţii CFA România, afirmă că deprecierea din ultimele zile este un fenomen natural, în condiţiile în care şi alte monede din regiune scad în raport cu euro, ba unele o fac chiar semnificativ mai accentuat decât moneda noastră națională.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem cel mai mare deficit de cont curent, în condițiile în care țările din regiune au excedente și avem cel mai mare deficit bugetar în condițiile în care țările din regiune au un buget relativ echilibrat”, afirmă Codîrlașu, citat de RRA.

Ce este mai grav, însă, abia acum urmează: „Aceste deficite sunt prognozate să crească în viitor, atât de către analiștii locali, cât și de FMI și de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că va fi în continuare o presiune de depreciere pe leu! Probabil, în viitor, leul se va deprecia cam cu același ritm ca și până acum, undeva la 2-3 procente pe an”.

Miercuri, leul a înregistrat un nou minim istoric față de moneda europeană, scăzând cu încă 0,04% comparativ cu ziua de marți. Cursul BNR din 20 noiembrie a cotat un euro la valoarea de 4,777 lei.