Editura Evenimentul si Capital

Nu v-aţi gândit. Cum a ajuns vasul DE WC vedetă

13-10/mare-e-gradina-primul-muzeu-din-lume-dedicat-integral-wc-ului-i-nevoilor-umane-galerie-foto-video-18433730-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 571 Vizualizari

O expoziție intitulată “Toilet!?- Human Waste & Earth\\\'s Future" (Toaletele!?- Reziduuri umane și viitorul Pământului”) a fost inaugurată anul acesta la prestigiosul Muzeu Național de Noi Științe și Inovații din Tokyo.

Explicaţia organizatorilor, cum că “totul reprezintă o încearcare de a descoperi toaletele care dăunează cel mai puțin mediului înconjurător și care este toaleta ideală”, a iscat dezbateri pro şi contra interminabile.

Expoziția prezintă modul în care, de-a lungul timpului, vasele de WC au schimbat viața omului, până la a deveni un element esențial în prezent pentru igienă și sănătate, deși pe planetă există în continuare 2,5 miliarde de persoane care nu beneficiază de asemenea dotări.

Puteţi experimenta

Atenția expoziției se concentrează și pe impactul pe care îl au asupra mediului dejecțiile umane. Apele uzate provenind de la toalete trebuie să fie epurate înainte de a fi deversate în râuri sau mări. Japonia folosește acest procedeu și pentru a extrage conținutul de fosfor, substanță foarte periculoasă în apele globului, dar prețioasă ca materie primă pentru industrie. Epurarea este aproape completă, dar consumul de energie pe care îl implică este foarte ridicat. “O provocare pentru viitor va consta în perfecționarea sistemului de epurare a apelor uzate”, au spus organizatorii expoziției.

Care au mai adăugat că “subiectele legate de vasele de toaletă, în vederea găsirii WC-ului ideal sunt cu atât mai importante cu cât populația Terrei este în creștere și se estimează că va ajunge la 10 miliarde de oameni în 2050. Este nevoie de o dezbatere deschisă și sinceră. Puteți experimenta toaleta așa cum nu ați mai făcut-o niciodată până acum. Veți avea o cu totul altă apreciere despre toaleta la care nu v-ați gândit!”.

REVOLTATOR! Pensiile speciale, la un nivel URIAS! Ce bani incaseaza LUNAR fostii parlamentari

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI